Per bedrijfsklasse verschillende mogelijkheden

Ieder boekjaar moeten rechtspersonen, zoals bv’s en coöperaties, hun jaarrekening deponeren. Hoe u digitaal deponeert, hangt af van de bedrijfsklasse. Vanaf boekjaar 2016 is digitaal deponeren verplicht en is op papier aanleveren niet meer mogelijk. Bereid u hierop voor. Hieronder ziet u per bedrijfsklasse de mogelijkheden hoe u uw jaarrekening kunt deponeren.

Deponeren voor rechtspersonen in de bedrijfsklasse klein

  1. Online service 'Zelf deponeren jaarrekening', geschikt voor bv's (en nv's). U voert de gegevens van de jaarrekening handmatig in in de online service en u verstuurt deze digitaal. Ga naar de online service voor het deponeren van de jaarrekening. 
  2. SBR: SBR is een system-to-system aanlevermethode om financiële rapportages te maken en te verzenden aan meerdere instanties zoals de Belastingdienst, CBS en verschillende banken. Hiervoor heeft u of uw accountant of administratiekantoor financiële software nodig die voor SBR geschikt is, gecombineerd met een PKIoverheid services certificaat zodat u uw jaarrekening kunt deponeren via de Digipoort. Meer over SBR
  3. Op papier via de post (tot en met boekjaar 2015): Kamer van Koophandel Team Deponeringen, Postbus 106, 3440 AC Woerden.

Deponeren voor rechtspersonen in de bedrijfsklasse middelgroot of groot

  1. Op papier via de post: Kamer van Koophandel Team Deponeringen, Postbus 106, 3440 AC Woerden.
  2. SBR: in de loop van 2015 komt SBR beschikbaar.
  3. Zolang SBR niet beschikbaar is, kunt u jaarrekeningen middelgroot mailen naar jaarrekening.middelgroot@kvk.nl en jaarrekeningen groot naar jaarrekening.groot@kvk.nl

Deponeren als intermediair

  1. SBR: SBR is een system-to-system aanlevermethode om financiële rapportages te maken en te verzenden aan meerdere instanties zoals de Belastingdienst, CBS en verschillende banken. Hiervoor heeft u financiële software nodig die voor SBR geschikt is, gecombineerd met een PKIoverheid services certificaat zodat u uw jaarrekening kunt deponeren via de Digipoort. U kunt met SBR alleen jaarrekeningen voor rechtspersonen in bedrijfsklasse klein deponeren. In de loop van 2015 kan dit ook voor middelgrote en grote rechtspersonen.
  2. Op papier via de post (tot en met boekjaar 2015): Kamer van Koophandel Team Deponeringen, Postbus 106, 3440 AC Woerden.
  3. Zolang SBR niet beschikbaar is voor rechtspersonen middelgroot en groot, kunt u jaarrekeningen middelgroot mailen naar jaarrekening.middelgroot@kvk.nl en jaarrekeningen groot naar jaarrekening.groot@kvk.nl

Wilt u meer weten over de overstap naar SBR? Bekijk dan de speciale SBR-website van de Rijksoverheid. Hier vindt u o.a. interviews met intermediairs die u zijn voorgegaan, een softwarecheck, een factsheet met handig stappenplan.

Referentie GrootboekSchema (RGS)

RGS is een permanente koppeling tussen de boekhouding van een onderneming en interne/externe rapportages. RGS zorgt voor vermindering van hercoderingen binnen de financieel administratieve informatieketen. Lees meer over wat RGS voor u betekent.
close