Hoe kunt u uw jaarrekening deponeren?

Per bedrijfsklasse verschillende mogelijkheden

Ieder boekjaar moeten rechtspersonen, zoals bv’s en coöperaties, hun jaarrekening deponeren. Hoe u digitaal deponeert, hangt af van de bedrijfsklasse. Vanaf boekjaar 2016 is digitaal deponeren verplicht en is op papier aanleveren niet meer mogelijk. Bereid u hierop voor. Hieronder ziet u per bedrijfsklasse de mogelijkheden hoe u uw jaarrekening kunt deponeren.

Deponeren voor rechtspersonen in de bedrijfsklasse 'klein'

 1. Online service 'Zelf deponeren jaarrekening' U voert de gegevens van de jaarrekening handmatig in in de online service en u verstuurt deze digitaal. Ga naar de online service voor het deponeren van de jaarrekening. 
 2. SBR: SBR is een system-to-system aanlevermethode om financiële rapportages te maken en te verzenden aan meerdere instanties zoals de Belastingdienst, CBS en verschillende banken. Hiervoor heeft u of uw accountant of administratiekantoor financiële software nodig die voor SBR geschikt is, gecombineerd met een PKIoverheid services certificaat zodat u uw jaarrekening kunt deponeren via de Digipoort. Meer over SBR
 3. Op papier via de post (tot en met boekjaar 2015): Kamer van Koophandel Team Deponeringen, Postbus 106, 3440 AC Woerden.

Deponeren voor rechtspersonen in de bedrijfsklasse 'middelgroot' of 'groot'

 1. Op papier via de post: Kamer van Koophandel Team Deponeringen, Postbus 106, 3440 AC Woerden.
 2. SBR: in de loop van 2014 komt SBR beschikbaar.
 3. Zolang SBR niet beschikbaar is, kunt u jaarrekeningen '(middel)groot' mailen naar bijzondere.deponeringen@kvk.nl

Deponeren als intermediair

 1. SBR: SBR is een system-to-system aanlevermethode om financiële rapportages te maken en te verzenden aan meerdere instanties zoals de Belastingdienst, CBS en verschillende banken. Hiervoor heeft u financiële software nodig die voor SBR geschikt is, gecombineerd met een PKIoverheid services certificaat zodat u uw jaarrekening kunt deponeren via de Digipoort.
 2. Op papier via de post (tot en met boekjaar 2015): Kamer van Koophandel Team Deponeringen, Postbus 106, 3440 AC Woerden.

Wilt u meer weten over de overstap naar SBR? Bekijk dan de speciale SBR-website van de Rijksoverheid. Hier vindt u o.a. interviews met intermediairs die u zijn voorgegaan, een softwarecheck, een factsheet met handig stappenplan en themamaanden:

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik zien of mijn jaarrekening gedeponeerd is?

  U kunt op www.kvk.nl/publicaties controleren of uw vastgestelde jaarrekening of instemmingsverklaring is verwerkt. Van een deponering van een niet vastgestelde (voorlopige) jaarrekening wordt geen publicatie gemaakt. U kunt deze deponering terugvinden onder het product 'documenten' van uw bedrijf. Houdt u in de maanden december tot en met februari rekening met een verwerkingstijd van maximaal drie weken.

Heeft deze informatie u geholpen?

Ja Nee

Bedankt voor uw reactie. Wij gebruiken deze informatie om onze website te verbeteren.
U krijgt geen reactie. Heeft u een vraag, neem dan contact op met ons servicecenter.