De non-mailing-indicator

Uw gegevens niet beschikbaar voor direct marketingacties?

Adressen en andere gegevens van ondernemingen moeten volgens de wet geregistreerd staan in het Handelsregister. Omdat het Handelsregister een openbaar register is, zijn deze gegevens zichtbaar voor iedereen. Ze kunnen dus gebruikt worden voor mailings en andere direct marketingacties per post. Wilt u dat niet? Activeer dan de non-mailing-indicator.

De non-mailing-indicator is niet van toepassing op uw e-mailadres want de KvK verstrekt geen e-mailadressen in adresbestanden. Voor reclamemailings geldt verder dat bedrijven u deze alleen mogen sturen als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven.

Hoe activeer ik de non-mailing-indicator?

Staat u al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Vraag dan per e-mail of brief de non-mailing-indicator aan bij de Kamer van Koophandel, en vermeld daarbij uw KvK-nummer.

Als u zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel, kunt u op uw inschrijfformulier aangeven dat uw gegevens niet gebruikt mogen worden voor direct marketingacties.

Hoe snel ontvang ik geen mailings meer?

Zodra de Kamer van Koophandel de indicator voor u heeft geactiveerd, en afnemers van adresbestanden dit hebben verwerkt, ontvangt u geen mailings meer. Met de non-mailing-indicator blokkeert u alleen de levering van uw gegevens in adressenbestanden. Bezoekers kunnen uw gegevens altijd inzien, omdat het Handelsregister een openbaar register is.

Ik heb de non-mailing-indicator aangevraagd, maar ik word toch nog benaderd. Hoe kan dat?

  • Het kost enkele werkdagen om uw verzoek voor de non-mailing-indicator te verwerken.
  • Degenen die uw adresgegevens eerder hebben opgevraagd bij de Kamer van Koophandel, gebruiken oude bestanden of moeten hun bestanden nog bijwerken.
  • Uw gegevens komen van een andere bron dan de Kamer van Koophandel. 

Meer vragen over de non-mailing-indicator:

  • Wat moet ik doen als ik toch weer mailings wil ontvangen?

    Als u de non-mailing-indicator wilt uitschakelen, dan kunt u dit via een e-mail of brief aangeven bij de Kamer van Koophandel met vermelding van uw KvK-nummer.

  • Geldt de non-mailing-indicator voor alle afnemers van adresbestanden?

    De non-mailing indicator geldt als een adresbestand wordt opgevraagd voor direct-marketingactiviteiten. Soms worden gegevens van ondernemers met non-mailing-indicator geleverd aan specifieke afnemers (zoals overheid, banken en verzekeringsmaatschappijen) als het voor een ander doel is. Bijvoorbeeld om hun bestanden actueel te houden (verhuizingen, verandering van rechtsvorm, etc). Deze afnemers mogen u echter niet met commerciële uitingen benaderen als u géén klant van hen bent en de non-mailing-indicator hebt geactiveerd. Dit leggen wij contractueel vast met de afnemer.