Handelsnaam wijzigen of extra handelsnaam doorgeven

Wilt u de naam van uw bedrijf veranderen of een extra handelsnaam toevoegen? Dit kunt u eenvoudig doorgeven via een webformulier. 

Handelsnaam wijzigen of toevoegen

Na het invullen moet u het formulier nog wel printen, ondertekenen en opsturen. U hoeft hiervoor niet persoonlijk langs te komen bij de Kamer van Koophandel.

Bedrijfsnaam checken

Uw bedrijfsnaam mag niet hetzelfde als zijn of veel lijken op een bestaande bedrijfsnaam. Check via de speciale tool of er al een bedrijf bestaat met dezelfde naam of een naam die er veel op lijkt. Op deze pagina leest u ook aan welke voorwaarden uw bedrijfsnaam moet voldoen.

Check uw bedrijfsnaam

Veelgestelde vragen

 • Hoe snel wordt mijn wijziging verwerkt? Ontvang ik hier een bevestiging van?

  Als uw opgave juist en volledig is, verwerken wij uw wijziging na ontvangst binnen enkele werkdagen in het Handelsregister. Anders nemen wij contact met u op.

  Als u een wijziging doorgeeft voor een datum in de toekomst, dan wordt de wijziging pas op die datum zichtbaar in het Handelsregister. Het Handelsregister geeft namelijk altijd de actuele situatie weer.

  Nadat we uw wijziging hebben verwerkt in het Handelsregister, ontvangt u een bevestiging per brief (of digitaal via uw berichtenbox, als u deze gebruikt).

 • Waarom kan ik het formulier niet digitaal versturen?

  Het is wettelijk verplicht om formulieren voor het Handelsregister te ondertekenen. Dit verkleint ook de kans op fraude bij wijzigingen in het Handelsregister. Om de wijzigingen digitaal door te geven, is een elektronische handtekening met hoog betrouwbaarheidsniveau noodzakelijk. DigiD voldoet bijvoorbeeld niet. De KvK werkt aan een dienst om opgave digitaal te kunnen doen. Meer informatie over elektronische identificatie: www.eid-stelsel.nl

 • Wat kost het doorgeven van een wijziging in het Handelsregister?

  Een wijziging doorgeven is gratis.

  Alleen voor de inschrijving van een nieuwe onderneming of organisatie in het Handelsregister betaalt u een eenmalige inschrijfvergoeding van €50,-.