Denkt u erover uw eigen bedrijf te beginnen, of heeft u dat onlangs gedaan? Of misschien runt u al een succesvol bedrijf en wilt u het uitbreiden naar nieuwe markten of nieuwe kennis en idee├źn opdoen? In deze gevallen kan Erasmus for Young Entrepreneurs iets voor u zijn.

Film: Erasmus for Young Entrepreneurs in actie

Bekijk de videofilm over het Erasmus programma in actie met een aantal succesverhalen van ondernemers.

Wat is Erasmus for Young Entrepreneurs?

Erasmus for Young Entrepreneurs is een grensoverschrijdend uitwisselingsprogramma tussen aspirant/startende en ervaren ondernemers. Aspirant- of startende ondernemers krijgen de kans om tijdens een periode van 1 tot 6 maanden kennis en ervaring op te doen bij een ervaren ondernemer die een klein bedrijf runt in een ander EU-land. De ervaren ontvangende ondernemer profiteert van nieuwe kennis en perspectieven op zijn bedrijf en krijgt de gelegenheid over nieuwe markten te leren. Om de kosten van het verblijf gedeeltelijk te dekken ontvangt de aspirant-ondernemer een beurs van de Europese Commissie.

Wie kan deelnemen?

Voordelen

Voordelen als u aan het programma deelneemt als aspirant- of startende ondernemer:

  • U doet relevante kennis en ondernemerschapsvaardigheden op en vergroot zo uw kans op een succesvolle start en groei.
  • U doet internationale contacten op en breidt uw netwerk uit (bijvoorbeeld met potentiele zakenpartners).
  • U doet kennis op over een buitenlandse markt en het zakendoen daar.
  • U verbetert uw interculturele- en taalvaardigheden.

Voordelen als u aan het programma deelneemt als ervaren ondernemer:

  • U profiteert van de kennis, vaardigheden en innovatieve inzichten van een betrokken en gemotiveerde aspirant-ondernemer.
  • U doet kennis op over de thuismarkt van de nieuwe ondernemer inclusief contacten in die markt (internationaliseringsmogelijkheden).
  • U ontvangt iemand die kosteloos bijdraagt aan uw bedrijfsactiviteiten zoals sales/marketing, innovatie, R&D, marktonderzoek naar buitenlandse markten etc.
  • U krijg de kans om samenwerkingsmogelijkheden met de aspirant-ondernemer te ontdekken.
  • U verhoogt de zichtbaarheid van uw bedrijf door deelname aan dit programma (bijvoorbeeld via nationale en regionale pers)
close