Coaching voor start-ups

Als beginnend ondernemer is goede begeleiding heel waardevol. Misschien heb je zelf wel een coach, zit je in een ondernemersnetwerk of volg je regelmatig trainingen. Er zijn veel initiatieven die start-ups verder op weg kunnen helpen bij hun zakelijke avontuur. We zetten ze hier voor je op een rij, zodat je precies de ondersteuning kunt krijgen die je nodig hebt.

Nationale initiatieven

 • Rockstart
  Bij Rockstart werkt men met een programma van honderd dagen in bepaalde sectoren die wisselend van start gaan. Je kunt er terecht voor financiering, mentorschap en netwerkmogelijkheden en werkruimte. Na het programma kun je advies krijgen over fondsenwerving, PR & marketing en op juridisch en administratief gebied. Het programma is inclusief een drie weken durende zakenreis naar Silicon Valley en een verblijf op de Google Campus.
 • StartUp Bootcamp
  StartUp Bootcamp werkt via een intensief programma van drie maanden voor industrie-/technologiebedrijven. Het programma biedt mentorschap, toegang tot fondsen en werkruimte en werkt samen met partijen als Google, Amazon, HubSpot en SendGrid.
 • StartUp Delta
  StartupDelta wil het startup klimaat in Nederland verbeteren, verbinden en uitbreiden. Op de website vind je alle initiatieven en bijeenkomsten die er in Nederland zijn voor startups.
 • O3NL
  O3NL is een mentorprogramma dat startende ondernemers steunt die technologisch hoogwaardige ideeën hebben. O3NL werkt samen met het Venture Mentoring Service programma van MIT.
 • Nlgroeit
  NLgroeit is de community voor ondernemers met een bedrijf tussen de 1 miljoen en de 100 miljoen omzet. NLgroeit helpt ondernemers helpen met hun de groeirealisatie, door hen te faciliteren bij het vinden van de ideale match met een mentor, opleiding of andere dienst die kan bijdragen aan groei.
 • Venture café
  Venture café is een wekelijks café voor innovatieve ondernemers waar kennis wordt gedeeld en genetwerkt. Daarnaast faciliteren ze samen met CIC Rotterdam visa voor innovatieve ondernemers die naar Nederland willen komen.
 • Dutchbasecamp
  Dutchbasecamp helpt ondernemers internationaal op te schalen. Dit doen ze door coaching, training, events en het bieden van een netwerk.
 • Studio Startup
  Studio Startup is het startupplatform van RTL Z. Ondernemers met plannen en investeerders op zoek naar kansen worden bijeengebracht. Studio Startup verzorgt uitzendingen via de Facebookpagina van RTL Z van de beste startup events en biedt een podium voor pitch battles.
 • New Venture
  New Venture heeft tot doel Nederland innovatiever te maken. Zij ondersteunt bedrijven middels coaching, workshops, pitchtrainingen, feedback op hun plannen en netwerkbijeenkomsten.
 • Founder Institute
  The founder institute biedt een pre-seed incubatorprogramma waarin startende ondernemers geholpen worden versneld hun businessidee op te zetten. In een programma van dertien weken volgen ze een stoomcursus ondernemen en worden ze intensief gecoacht. De deelnemers concentreren zich op onderwerpen als 'persoonlijke ontwikkeling', 'business development', 'presentatietechnieken' en 'leiderschap'.
 • Startup Weekend
  Tijdens één weekend worden inspirerende bijeenkomsten georganiseerd waar starters, ervaren ondernemers en specialisten op (bijvoorbeeld) technisch gebied of marketinggebied bij elkaar komen. Er worden groepen gevormd die elk spontaan aan de slag gaan met een ander businessidee. Het oprichten van startups is niet het enige doel van dit evenement, ook netwerken komt aan bod. Startup Weekends vinden regelmatig en in landen over de hele wereld plaats.
 • Lean Startup Machine
  De Lean Startup Machine is een begeleidingsinitiatief voor startende ondernemers. Het bestaat uit een driedaagse workshop en coaching. Het initiatief focust op de klantbehoeftes om zo succesvol te zijn. 
 • nReduce
  nReduce is een online startup incubator. Het is een wereldwijde community waarin deelnemers wekelijks via video updates met elkaar in contact zijn en elkaar feedback, tips en ondersteuning geven. Het is eigenlijk een 'experiential learning platform'.
 • Young Startup
  Young Startup is een online platform waar aanbod van kantoorruimte, bijeenkomsten, crowdfundingacties en acties van leden op het gebied van het starten van een bedrijf bij elkaar komt.

Initiatieven in de regio

 • Business Generator Groningen
  Business Generator Groningen bedient start-ups, bedrijven in de gezondheidszorg, energie en life science in Groningen. Ze bieden hulp op het gebied van intellectueel eigendom, coaching, financiering en een netwerk. 
 • Novel-T voorheen Kennispark Twente
  Novel-T biedt innovatieve startende en bestaande onderneming die willen groeien financiering, juridisch advies, mentorschap, toegang tot technologie/laboratoria en een creathon (soort hackaton). 
 • Gelderland valoriseert
  Gelderland valoriseert helpt ondernemers het innovatieve vermogen te versterken. Dat doen zij door hulp op  het gebied van eigendomsbescherming, partnersearch, starterstrainingen, financiering en hulp bij het ontwikkelen en concretiseren van je plannen.
 • StartLife (Wageningen)
  StartLife helpt ondernemers in food en agri sector. Ze biedt een community, coaching, contact met investeerders, financiering, toegang tot de faciliteiten en de experts van de Wageningen Campus.
 • UtrechtInc
  UtrechtInc biedt aan startende ondernemers in de sectoren health, climate en education ondersteuning aan. Dit gebeurt door middel van een community van ondernemers, experts en nieuw talent, kennissessies, partnersearch, masterclasses, intervisie en financiering.
 • Innovation Exchange Amsterdam, IXA
  IXA helpt ondernemers die interesse hebben in de technologie en faciliteiten van het Academisch Medisch Centrum (AMC), Universiteit van Amsterdam (UvA), Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het VU Universiteit van Amsterdam (VU) en het VU Medisch Centrum (VUmc). IXA biedt mogelijkheid tot hulp bij het zoeken naar de juiste expert/kennis, productiemogelijkheid, onderzoek, post graduate onderwijs en licenties.
 • Yes! Delft
  Yes Delft helpt (startende) ondernemers om toonaangevende technologische bedrijven te bouwen. Zij doen dit door het aanbieden van verschillende programma’s met o.a mentoring en trainingen.
 • Port Innovation Lab (via Yes! Delft)
  Port Innovation Lab brengt startups in contact met de Rotterdamse haven en met kennisorganisaties. Zij bieden evenementen aan met kennisoverdracht en programma’s om het netwerk uit te bouwen, ideeën te toetsen en klanten te vinden. 
 • Bright Move Eindhoven
  Bright Move helpt innovatieve hightech startups te versterken met ondersteuning via evenementen en mentoring enerzijds en financiering anderszijds.
 • Ondernemerslift+ Noordoost-Brabant
  Ondernemerslift+ coacht starters, geeft cursussen, verstrekt leningen en brengt ondernemers in contact met interessante marktpartijen of kennisinstellingen.
 • Starterslift
  Starterslift is er voor studenten aan de Tilburg University, Avans Hogeschool, NHTV Breda of Fontys. Ze bieden financiering, huisvesting, trainingen en events, mentoren en toegang tot experts.
 • Brightlands, Maastricht
  Brightlands is er voor ondernemers in de sectoren Materials, Health, Food en Smart Services. Zij bieden accommodatie, onderzoeksmogelijkheden, toegang tot kennisinstellingen en laboratoria en financiering mogelijk via LBDF.
 • Dok41 Zeeland
  Dok 41 biedt startende ondernemers, coaching, huisvesting, financiering en toegang tot een netwerk.
 • BSSA the B. Startup School Amsterdam
  BSSA biedt studenten tussen 18 en 26 jaar 6 maanden stage en cursussen om het gat tussen school en de praktijk te overbruggen.
 • Impact Hub Amsterdam
  Impact Hub Amsterdam is onderdeel van de internationale Impact Hub community van social innovators. Zij doen dit door een netwerk te bouwen en te faciliteren, evenementen te organiseren, werkplekken te bieden en acceleratie programma’s te ontwikkelen. Het Impact Hub Amsterdam netwerk bestaat uit ruim 700 impact makers, innovators en investeerders.
 • Clinic
  Clinic biedt gratis juridische hulp voor startups in de regio Amsterdam en niet ouder dan 3 jaar. Ze koppelen de beste studenten informatierecht voor 6 maanden aan een start-up voor wie juridische hulp anders te duur is. Gedurende dit praktijk-traject worden de studenten intensief begeleid door gerenommeerde advocatenkantoren.
 • OOST NV
  OOST NV biedt meerdere programma’s voor innovatieve ondernemingen per sector: Agro-Food, creatieve industrie, Cleantech en Energy, High Tech, Life Sciences, Logistiek en Maakindustrie. De diensten zijn toegang tot netwerken, advisering bij groei, hulp bij internationalisering en toegang tot laboratoria.
 • Kennispoort Regio Zwolle
  Kennispoort Regio Zwolle helpt ondernemers om innovaties in de praktijk te brengen door middel van toegang tot financiering en netwerken, gesprekken met innovatieadviseur, intensieve begeleiding/business development en evenementen. 
 • Algemene financiële regelingen
  Algemene financiële regelingen van de overheid zoals BMKB en groeifaciliteit.