Een webshop starten

Online verkopen biedt u mogelijkheden, of u nu een bestaande onderneming hebt of een starter bent. Een aantal zaken moet u eerst regelen voordat u van start kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van de domeinnaam, de bescherming van klantgegevens, de betaalmogelijkheden voor uw klanten en het verwerken en verzenden van de orders. Leer van de ervaringen van andere ondernemers, volg het webinar voor meer kennis of stel uw vraag aan een van onze experts.

KVK Startersdag zaterdag 10 maart 2018

Zaterdag 10 maart was de KVK Startersdag in Amsterdam, Arnhem en Breda.
Ook online was deze dag te volgen.
Starterdag gemist? Of wil je nog iets terugkijken?

Bekijk de terugblik

Veelgestelde vragen

 • Hoe beveilig ik persoonsgegevens van mijn klanten en wat gaat hierin veranderen?

  U moet zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens van uw klanten. Persoonsgegevens van uw klanten moet u onder andere beveiligen tegen verlies of diefstal. Vraag uw webhostingbedrijf naar beveiligingsmogelijkheden. Per 25 mei 2018 gaat er het één en ander veranderen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een stappenplan opgesteld om u op weg te helpen.

 • Hoe registreer ik een domeinnaam voor mijn webshop?

  Voor uw website kiest u een domeinnaam: uw internetadres. U vraagt deze aan bij een 'registrar'. Deze tussenpersoon dient voor u een registratieaanvraag in bij de organisatie die de domeinnamen beheert.


 • Wat is de bedenktijd voor mijn klant bij aankopen via mijn webshop?

  Bij aankoop van een product, of van een product samen met een dienst, mag uw klant de koop ontbinden tot 14 dagen na de dag dat hij het product heeft ontvangen. Uw klant kan de koop ook al ontbinden voordat hij het product heeft ontvangen. U hoeft het product dan niet meer op te sturen.


 • Waar moet ik rekening mee houden bij de start van mijn webshop?

  Alleen een website aanmaken en inrichten is niet genoeg. Gebruik het stappenplan als handige richtlijn om als zelfstandige met een eigen webshop.


 • Waar moet ik aan denken bij verkoop aan klanten buiten Nederland?

  De regels voor e-commerce in lidstaten kunnen nog onderling verschillen. Wilt u met uw webwinkel de buitenlandse markt op? Verdiep u dan vooraf in de wet- en regelgeving van het land.


Staat uw vraag er niet tussen?