Een webwinkel starten

Online verkopen biedt u mogelijkheden, of u nu een bestaande onderneming hebt of een starter bent. Voordat u begint moet u een aantal zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van de domeinnaam, de bescherming van klantgegevens, de betaalmogelijkheden voor uw klanten en het verwerken en verzenden van de orders.

Webinar: Starten met een webshop

Waar krijgt u als startende ondernemer met een webwinkel mee te maken? In dit webinar krijgt u tips en ervaringen van mede-ondernemers en experts van de Belastingdienst, Douane en Kamer van Koophandel. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. markonderzoek, strategie, de opzet van de website en fiscale aspecten.

Regels voor webwinkels

Voor webwinkels gelden wettelijke regels. Op de website van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) leest u wat de belangrijkste regels zijn voor webwinkels die producten of diensten verkopen aan consumenten. En hoe ACM deze regels uitlegt. Hierbij hoort ook de uitleg over de regels die gelden voor het gebruik van cookies en voor e-mailmarketing. Met de checklist kunt u nagaan of uw webwinkel voldoet aan de belangrijkste regels. Bekijk ook de voorbeelden van veel voorkomende situaties die ACM in ieder geval niet goed vindt.

Bekijk het webinar 'Voldoet mijn webshop aan de regels'.

Parttime ondernemen

Steeds meer mensen starten een bedrijf naast een betaalde baan. En dan is een eigen  webwinkel een veelvoorkomende keuze. Deeltijdwerken naast een webwinkel biedt veel mogelijkheden om overdag of ’s avonds een bedrijf te beginnen. Het heeft voor- en nadelen om naast een vast inkomen zonder druk een eigen bedrijf op te bouwen. Maar hoe combineer je baan en bedrijf? De Kamer van Koophandel wijst u graag de weg naar parttime ondernemerschap.

Webshop beginnen: stappenplan en tips

Waar krijgt u mee te maken als u een webshop begint? Met dit stappenplan komt u snel te weten welke regels er gelden en welke mogelijkheden het online verkopen via een webwinkel u biedt.

Internetverkoop in het buitenland

Als u met uw webwinkel de Europese markt wilt betreden krijgt u te maken met internationale regels. Het voeren van een Europees erkend webwinkelkeurmerk vergemakkelijkt het zakendoen in andere Europese landen. En wat maakt uw online shop ook voor buitenlandse klanten aantrekkelijk? De KvK zet de belangrijkste punten voor u op een rij.