Bedrijf starten of overnemen

Gespot! Nieuws voor starters

  • Nieuws
  • Bijgewerkt 15 aug 2019
  • 3 min lezen
De belangrijkste nieuwtjes voor startende ondernemers.

Kids worden liever YouTuber dan astronaut

15-08-2019 - Het aantal vloggers in Nederland verdubbelt. En uit recent Brits onderzoek blijkt dat 34% van de kinderen later YouTuber wil worden. Dat meldt Bright.nl. Influencers als Enzo Knol, Monica Geuze en Nikki Tutorials weten hoe ze geld kunnen verdienen met hun videokanaal. En ondernemers weten op hun beurt hoe ze deze sterren in moeten zetten om hun producten aan te prijzen bij de jonge doelgroep.

Hoe verdien je geld als vlogger?

Het rommelt in kappersland

09-08-2019 – 09-08-2019 – Op RTLnieuws.nl is te lezen dat thuiskappers een doorn in het oog zijn voor kapperszaken in de winkelstraat. De thuiskappers hebben volgens brancheorganisatie ANKO te veel voordelen ten opzichte van de grotere kapsalons. In 7 Nederlandse gemeenten zijn thuiskappers dan ook niet meer welkom. En als het aan ANKO ligt, volgen er nog veel meer. ‘Raar en onrechtvaardig’, vindt ZZP Nederland. De 2 belangenorganisaties staan hierover dan ook lijnrecht tegenover elkaar.

Je eigen kapsalon beginnen?

Nieuwe wet moet positie franchisers versterken

12-07-2019 - Zelfstandige ondernemers die winkels runnen volgens een franchise, worden binnenkort beter beschermd. Het kabinet wil de positie van de franchisers ten opzichte van de bedrijven versterken. Dit meldt de NOS. Nederland telt zo'n 34.000 franchisers.

Meer over de aankomende franchisewet

Grote investeerders willen meer vrouwen bij startups

10-07-2019 - 25 Investeerders van het nieuwe platform Fundright, gaan binnen 3 jaar alleen nog maar investeren in startups waarvan het managementteam voor minimaal 35 procent uit vrouwen bestaat. Dat meldt Sprout.
Vorig jaar stond nog maar 1,6 procent van de startups onder leiding van een vrouw. En daar moet volgens de investeerders verandering in komen. Zij geloven in gelijke kansen en toegang tot financiering. “Meer diversiteit levert een hoger rendement op.”

Meer over startups en tips uit de praktijk

Zzp’ers zijn negatieve framing zat

09-07-2019 - Eenpitters zouden hulpbehoevend zijn. Dit frame van zielig zijn komt vanuit verschillende kanten op zelfstandigen af. Tot irritatie van henzelf. Maar waarom kiest iemand ervoor om zzp’er te worden? Is het een bewuste keuze of wordt iemand gedwongen om te kiezen voor het ondernemerschap? Deze en meer vragen kwamen aan de orde in het Trouw-artikel ‘Zzp’er wil niet zielig gevonden worden en is dat wellicht ook niet’.

Wat komt er eigenlijk kijken bij zzp’en?

InspiratiePage