Bedrijf starten

5 inspirerende boeken voor starters

Er zijn veel boeken voor startende ondernemers. Al deze boeken lezen is onmogelijk. Daarom hebben wij 5 verschillende inspirerende boeken uitgekozen, die jou kunnen helpen de start van je eigen bedrijf succesvol te maken.

1. Sociaal ondernemerschap, Grip op het begrip –
Maarten Hogenstein

Dat ondernemen meer is dan alleen maar zoveel mogelijk winst maken, beschrijft de auteur van dit boek. Steeds meer bedrijven gaan voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Deze sociale ondernemingen zien het oplossen van maatschappelijke problemen als kern van hun bedrijf en houden tegelijk zelfstandig het hoofd boven water. Wanneer wordt gewoon ondernemerschap sociaal ondernemerschap? Mag je wel winst maken? Hoe kun je de meerwaarde aantonen van een sociale onderneming? In dit boek worden verschillende invalshoeken beschreven.
ISBN: 9789463012188

2. De start-up professional –
Harry Woldendorp & Thomas Woldendorp

Hoe kunnen jonge professionals zich positioneren op een arbeidsmarkt waar flexibiliteit en ondernemerschap centraal staan? In dit boek leggen de auteurs uit welke loopbaanstrategie het beste past bij de onzekerheid van het startende ondernemerschap. En hoe gewenste loopbaanstappen met de start-up-methodiek snel duidelijk worden. De strategie van de start-up-methodiek wordt ondersteund met oefeningen, loopbaanadviezen en praktische toepassingen.
ISBN: 9789088508806

3. 99 redenen om te stoppen en toch door te gaan –
Daan Weddepohl

Met de oprichting van Peerby wil Daan Weddepohl de negatieve impact van de productie van spullen verminderen door delen gemakkelijker en leuker te maken dan kopen. Maar zijn businessmodel blijkt niet te werken. In dit boek vertelt hij over zijn zoektocht naar een nieuw verdienmodel, het vinden van investeerders én het opnieuw opbouwen van een bedrijf. Een reis langs de hoge toppen en diepe dalen van een start-up ondernemer.
ISBN: 9789400511170

4. De Kick Ass code voor succesvol ondernemen –
Véronique Prins

Succes hebben als ondernemer is niet vanzelfsprekend. Heel goed zijn in wat je doet is geen garantie op succes. Een bloeiend bedrijf opbouwen vraagt meer. Een goede ondernemer zijn is iets wat je moet leren. Als je doorkrijgt hoe het werkt, dan wordt succes pas vanzelfsprekend. In dit boek neemt de schrijfster de lezer mee op haar pad naar het bouwen aan een succesvolle onderneming. Op duidelijke wijze wordt beschreven hoe zij dit heeft gedaan. Vallen en opstaan horen daarbij.
ISBN: 9789492926890

5. Nooit meer voor een baas je bed uit! –
Oscar Bulthuis

Ondernemen betekent dat als je ’s ochtends opstaat, je dit niet voor je baas, maar voor jezelf doet. Maar wordt het dan makkelijker? Integendeel, er komt juist heel veel op je af. Je gaat geld verdienen met iets wat je het liefste doet en waar je goed in bent. Maar hoe pak je dat aan? De schrijver geeft in duidelijk stappen aan hoe je je uiteindelijke doel kunt bereiken. Maar ook wat je er voor moet doen. Het boek nodigt je uit om na te denken over je plannen, met name in de fase die vooraf gaat aan je start.
ISBN: 9789492723406

Van 23 t/m 26 november waren de KVK Live Adviesdagen. Wil je iets terugkijken of heb je ze gemist? Bekijk de terugblik.

Henk Herkink

Als KVK-adviseur richt ik me op startende ondernemers en zzp’ers. Mijn interesses en speerpunten liggen bij start algemeen, marktkansen en ondernemersvaardigheden. Ik kan snel tot de kern doordringen en help je graag verder.

InspiratiePage