Bedrijf starten

Bedrijf starten: wat moet je regelen?

Als je voor jezelf gaat beginnen, komt er veel op je af. Je wil je goed voorbereiden en niets over het hoofd zien. Daarom hebben wij voor jou op een rij gezet waar je allemaal aan moet denken.

Ook zaken die handig zijn om bij stil te staan vind je hier terug. Zoals je voorbereiding op de start van je eigen bedrijf, hoe je ondernemersrisico's kunt beperken en wat je kunt regelen voor je oude dag.

Je bedrijf inschrijven bij KVK

Iedere ondernemer moet zich inschrijven bij KVK. Hiervoor kun je online een afspraak maken. Voordat je langskomt om de inschrijving officieel te maken, zijn er een paar zaken die je moet regelen:

Na inschrijving krijg je direct je KVK-nummer mee. Bij een eenmanszaak of vof geven wij jouw gegevens direct door aan de Belastingdienst. Daar hoef je dus zelf niet meer achteraan. Inschrijven kost eenmalig €50,-.
Vanaf het moment dat je ingeschreven bent, moet je btw-aangifte doen. Dit doe je elk kwartaal. Een keer per jaar doe je aangifte voor de inkomstenbelasting.

Handig om te regelen

Evenementen voor starters

Waar moet je rekening mee houden als je zzp'er wil worden? Dit zijn de 7 belangrijkste stappen.
Willeke Leensma

Als KVK-adviseur Start help ik graag startende ondernemers. Mijn specialiteiten zijn starten vanuit een uitkering, zzp en verzekeringen. Actualiteiten deel ik via het Startersmagazine en de Nieuwsbrieven Start en OnderNemerSplein Rotterdam.

InspiratiePage