Een bedrijf overnemen

Een bedrijf overnemen in 6 stappen

Een bedrijf overnemen begint niet met het benaderen van een verkoper. Er gaat een voorbereiding aan vooraf. Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Van de eerste stap tot de uiteindelijke handtekening, je vergroot je enthousiasme én de slagingskans als je weet wat je te wachten staat. Deze 6 stappen helpen je daarbij.

1. Neem jezelf onder de loep

Met een koopprofiel maak je voor jezelf duidelijk wat je precies wil. Heb je ervaring binnen een bepaalde branche? Dan kan het logisch zijn om in het aanbod van verkopers in die branche te zoeken. Of wil je juist een nieuwe weg inslaan?
Bij het maken van zo’n koopprofiel stel je jezelf veel vragen. In welke regio zoek je? Wil je een bedrijf reorganiseren (lage overnamesom) of een klantenportefeuille overnemen om direct mee aan de slag te gaan? En wat zijn je financiele mogelijkheden?

Door inzicht te krijgen in je eigen wensen en mogelijkheden, kun je heel gericht gaan zoeken naar een bedrijf. Maar ook als je de verkoper al kent, is deze voorbereiding essentieel om op een later moment de juiste beslissingen te kunnen nemen.

2. Het vinden van een bedrijf

Is de mogelijke verkoper niet je werkgever, iemand uit je netwerk of familie? Dan zul je ergens anders moeten zoeken. Verkopers zetten op veel manieren hun bedrijf in de etalage. Via databanken, brancheorganisaties, bedrijfsmakelaars, accountants of overnamespecialisten.
Op basis van het koopprofiel uit stap 1 kun je een shortlist van aanbieders opstellen. Vervolgens kun je zelf, anoniem of via een adviseur het eerste contact leggen.

Verdiep je ook in de route die een verkoper beleeft. Zo heb je een goed beeld van elkaars beweegredenen tijdens het proces.

3. In gesprek met de verkoper

En dan volgt het eerste contact met de verkoper. Het mag voor zich spreken dat een verkoper het prettig vindt als je goed voorbereid bent. Soms is het koopprofiel uit stap 1 daarbij zelfs een voorwaarde.
Door zo’n grondige voorbereiding zal de verkoper de grotendeels vertrouwelijke informatie over zijn levenswerk gemakkelijker aan jou overhandigen.
Ook van de verkoper mag je verwachten dat hij zich grondig voorbereid en tijdens de gepsrekken alle informaat paraat heeft. Denk hierbij aan informatie over omzet, personeel, klantenbestand, voorraad, locatie, merkenrecht, de mogelijkheid van ongewijzigde overname van het huurcontract van het pand en een onderbouwing van de vraagprijs. Informatie die je doorgaans terugvindt in een verkoopbrochure. Ook wel een verkoopmemorandum genoemd.

Er wordt vaak gewerkt met een intentieverklaring. Deze verklaring kan als basis dienen voor het overnamecontract en bevat afspraken over de onderhandelingsprocedure, exclusiviteit en geheimhouding. Zo’n verklaring geeft zowel jou als de verkoper duidelijkheid tijdens het verkoopproces en voorkomt geschillen.

Kijk zelf ook verder. Onderzoek of er sprake is van productaansprakelijkheidsgevallen, lopende rechtzaken, vorderingen, schulden of eventuele andere zaken die je niet terug kunt vinden in het verkoopmemorandum.

Tijdens de onderhandelingen gebeurt er veel. Zelfs als er een klik is tussen jou en de verkoper en de gunfactor van beide kanten hoog is. Kritische vragen worden over en weer gesteld en ook emoties komen bij zo’n onderhandeling kijken. We adviseren je daarom bij dit proces een overnamespecialist of accountant in te schakelen. Door zijn deskundigheid, ervaring en creativiteit zal de overname soepeler verlopen. Bekijk voor meer informatie dit overzicht van overnamespecialisten.

4. Financiering van de overname

Je hebt de knoop doorgehakt. Het bedrijf past bij je en het is financieel interessant. Maar is het ook financieel haalbaar? Financiering bij een overname is soms een puzzel. Maar wel eentje die meestal goed op te lossen is. Er bestaan namelijk aantrekkelijke fiscale regelingen. En je kunt met de verkoper vaak creatieve constructies aangaan. Denk daarbij aan een tijdelijk samenwerkingsverband waarbij je de koopprijs deels betaalt met je toekomstige winst.

5. De afrondende fase

Alle lichten staan op groen en de overname kan doorgaan. Toch moeten er dan nog zaken geregeld worden en op papier komen te staan. Zo ben je verplicht onderzoek te doen naar de cijfers van het bedrijf. Due Dilligence heet dat. En vergeet niet het opstellen van het verkoopcontract, het informeren van klanten en zakenpartners én je inschrijving bij KVK.

Let op! Heeft het bedrijf personeel in dienst? Dan moet je dit personeel ook overnemen. Je mag daarbij niets veranderen aan hun rechten en plichten.

6. Na de overname

Je weet hoe je het overnameproces soepel kunt doorlopen. Cijfers, prognoses en feiten van het te kopen bedrijf zijn duidelijk. Groen licht en je kunt van start gegaan als nieuwe eigenaar. Maar dan de praktijk. Die wil nog wel eens anders verlopen dan je aanvankelijk dacht. Positief, omdat de omzet door jouw elan een stijgende lijn vertonen. Of negatief, er komen opeens verplichten boven drijven die niet uit de balans van de verkoper bleken. Lees hier hoe je je ook kunt voorbereiden op de fase na de overname.

Wil jij meer weten over bedrijfsovername? Bekijk dan onze pagina ‘Een bedrijf overnemen’ voor meer informatie en inspiratie.
Albert Koerts

Als KVK-adviseur denk ik mee over de bedrijfsvoering van (toekomstige) ondernemers. Mijn specialisatie ligt bij de start en de aan- of verkoop van een bedrijf. Mijn kennis deel ik via KVK.nl, social media en KVK-bijeenkomsten.

InspiratiePage