Bedrijf starten

Gespot! Nieuws voor starters

  • Nieuws
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 20 sep 2019
  • 2 min lezen
De belangrijkste nieuwtjes voor startende ondernemers.

Zelfstandigenaftrek in 9 jaar fors omlaag

20-09-2019 - Wil jij een eenmanszaak, vennootschap onder firma of maatschap starten? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van de ondernemersaftrek. Hieronder vallen meerdere aftrekposten, waaronder de zelfstandigenaftrek. Deze aftrekposten verlagen je belastbaar inkomen. En zo bereken je over een lager bedrag belasting. Vanaf 2020 wordt de zelfstandigenaftrek in stappen van € 250 per jaar verlaagd tot uiteindelijk € 5.000 in 2028.

Meer over deze verlaging van de zelfstandigenaftrek

Omzet kledingwinkels op B-locaties achteruit

23-08-2019 - Meer dan de helft van de kledingwinkels in Nederland zag vorig jaar zijn winkelverkopen teruglopen. Dat meldt het Brabants Dagblad. Vooral kledingzaken op een onaantrekkelijke locatie zonder aansprekende website hebben het lastig.

Hoe wél de juiste locatie bepalen? Doe de KVK Locatiescan

Kids worden liever YouTuber dan astronaut

15-08-2019 - Het aantal vloggers in Nederland verdubbelt. En uit recent Brits onderzoek blijkt dat 34% van de kinderen later YouTuber wil worden. Dat meldt Bright.nl. Influencers als Enzo Knol, Monica Geuze en Nikki Tutorials weten hoe ze geld kunnen verdienen met hun videokanaal. En ondernemers weten op hun beurt hoe ze deze sterren in moeten zetten om hun producten aan te prijzen bij de jonge doelgroep.

Hoe verdien je geld als vlogger?

Het rommelt in kappersland

09-08-2019 – 09-08-2019 – Op RTLnieuws.nl is te lezen dat thuiskappers een doorn in het oog zijn voor kapperszaken in de winkelstraat. De thuiskappers hebben volgens brancheorganisatie ANKO te veel voordelen ten opzichte van de grotere kapsalons. In 7 Nederlandse gemeenten zijn thuiskappers dan ook niet meer welkom. En als het aan ANKO ligt, volgen er nog veel meer. ‘Raar en onrechtvaardig’, vindt ZZP Nederland. De 2 belangenorganisaties staan hierover dan ook lijnrecht tegenover elkaar.

Je eigen kapsalon beginnen?

Nieuwe wet moet positie franchisers versterken

12-07-2019 - Zelfstandige ondernemers die winkels runnen volgens een franchise, worden binnenkort beter beschermd. Het kabinet wil de positie van de franchisers ten opzichte van de bedrijven versterken. Dit meldt de NOS. Nederland telt zo'n 34.000 franchisers.

Meer over de aankomende franchisewet

Nooit meer het laatste ondernemersnieuws missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Redactie KVK

Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage