Bedrijf starten

Gespot! Nieuws voor starters

  • Nieuws
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 23 jul 2020
  • 3 min lezen
  • 5K
De belangrijkste nieuwtjes voor startende ondernemers.

Foodtruck gezocht

23 juli 2020 - Foodtrucks zijn hot. Ook in deze lastige tijd vol beperkingen zien mensen kansen. AVROTROS heeft zelfs een tv-programma over deze enthousiaste, startende foodtruckondernemers; Foodtruck Gezocht. Droom jij ook over een foodtruck? En wil je weten hoe je dit aanpakt?

Zo start je een foodtruck

Starten tijdens de coronacrisis: starters zien kansen

10 april 2020 - Ondanks de coronacrisis starten nog steeds genoeg Nederlanders een eigen bedrijf. Startende zzp'ers zijn over het algemeen optimistisch over de toekomst. Dit meldt BN DeStem. Daar lees je ook ervaringsverhalen van ondernemers die gestart zijn tijdens de coronacrisis.

Beschik jij over de juiste ondernemersvaardigheden? Doe de KVK Krachtmeting

KVK opent Coronaloket

13 maart 2020 - De impact van de coronamaatregelen is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ook voor jou als startende ondernemer komt er nu veel op je af. Wat kun je doen en welke regelingen biedt de overheid aan? Antwoord op deze vragen krijg je bij het KVK Coronaloket.

Een overzicht van vragen en antwoorden

Amazon nu ook in Nederland

10 maart 2020 - Het Amerikaanse bedrijf Amazon heeft haar virtuele deuren ook in Nederland geopend. Vanaf nu kunnen klanten op Amazon.nl terecht voor producten in ruim 30 categorieën, waaronder computer, elektronica, muziek, sport en wonen.
Wat betekent Amazon NL voor jou? Ga jij wel of niet meeliften?

Alles over verkopen via een buitenlands platform

Certificering voor verkopers op online platformen

5 maart 2020 - Thuiswinkel.org lanceert een certificering voor verkopers op platformen als BOL.com. Dit is gisteren bekend gemaakt. Zo wil Thuiswinkel.org kopers beter beschermen. Met zo'n certificering kunnen verkopers zich onderscheiden van hun concurrenten op online platformen en marktplaatsen. Hiermee kunnen de verkopers aantonen dat zij aan de geldende wet- en regelgeving voldoen en dat kopers bij hen gebruik kunnen maken van klachtenbemiddeling en onafhankelijke geschillenbeslechting.

Meer informatie over inkopen en verkopen via een online platform

Aantal jonge ondernemers groeit

5 maart 2020 - In 2019 groeide het aantal ondernemers van 18 jaar of jonger met 70%. Ben jij jonger dan 18 en wil jij ook voor jezelf beginnen? Weten hoe je moet ondernemen kan dan heel nuttig zijn. Op nu.nl lees je de ervaringen van jongeren die al gestart zijn.

Alles over een bedrijf starten onder de 18

Verplichte AOV voor zzp’ers komt eraan

26 februari 2020 – De sociale partners hebben een akkoord bereikt over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. Dat meldt het AD. De uitkering zal maximaal 1650 euro bruto per maand zijn. De premie die daarvoor betaald gaat worden is inkomensafhankelijk, met een verwacht plafond van 200 euro per maand. Het akkoord wodt nog voorgelegd aan de achterban van de sociale partners, waarna de plannen gepresenteerd worden aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken.

Meer informatie over de verplichte AOV voor zzp'ers

Nooit meer het laatste ondernemersnieuws missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Redactie KVK

Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage