Netwerken opent deuren en helpt je verder

De 76e editie van het Ondernemersontbijt Rotterdam vond op 9 maart plaats op het OnderNemerSplein in het KVK-gebouw aan Blaak 40. Burgemeester Ahmed Aboutaleb was zoals altijd gastheer en ontving zo’n 250 gasten. Het thema van de bijeenkomst was deze keer 'de Economische Verkenning Rotterdam 2018.' Tijdens het informatieve programma werd duidelijk dat het steeds beter gaat met de stad die in alle opzichten wint aan aantrekkelijkheid. Daarna was er ruimte om te netwerken. En tijdens het netwerken ontstaan soms mooie initiatieven. Zoals het idee de gedreven Rotterdamse ondernemer Jenny Netten verder te helpen met haar project Soepjurk. Een jurk gemaakt van plastic flessen.

Soepjurk

Netten, actief op de Rotterdamse Centrum Markt, verscheen op het ontbijt in een door haar zelf ontwikkelde jurk, de Soepjurk. Deze jurk, die als suéde aanvoelt en iedere vrouw past, is gemaakt van plastic flessen. Een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemerschap. Ook werkt Netten, in samenwerking met Beat the Bag, aan een tas die gemaakt wordt van banners die gebruikt worden op sportevents.
Deze Rotterdamse ondernemer in hart en nieren heeft grootste plannen om de CO2 uitstoot te reduceren en mensen uit de wijken van de Maasstad aan werk te helpen.

Spontaan idee

Netten sprak tijdens het ontbijt met een aantal organisaties over haar plannen en zo ontstond spontaan het idee een brainstormsessie te organiseren. Doel van de sessie: mensen bij elkaar brengen die deze gedreven ondernemer kunnen helpen met het concreet maken van haar plannen.

Handen uit de mouwen

Zo gezegd zo gedaan. Op 3 april schoof een bont gezelschap van bevlogen en betrokken ondernemers en organisaties aan de brainstormtafel aan. De aanwezigen gingen enthousiast en voortvarend aan de slag. En met resultaat. Na twee uur had Netten gedegen advies, slimme tips en belangrijke contacten op zak. Heel waardevol en een mooi voorbeeld van de Rotterdamse handen uit de mouwen mentaliteit.OnderNemerSplein Dé plek om ondernemers en publieke dienstverleners te ontmoeten.

InfoPage