Business angel inzetten? 3 tips

Een zakelijke relatie met een business angel kan veel opleveren voor jouw bedrijf. Naast geld brengt zo'n investeerder ook kennis en ervaring mee. Een business angel wil graag inspraak in jouw onderneming en op de hoogte blijven. Maak hierover goede afspraken. Dan weet je allebei waar je aan toe bent. Drie tips voor het inzetten van een business angel als investeerder.

1. Zakelijke partner

Vraag jezelf af of je er ├ęcht een zakelijke partner bij wil in je bedrijf. De business angel eist ondanks zijn minderheidsbelang een stem in belangrijke beslissingen. Niet alle uitgaven en beslissingen vragen om een onderbouwing, maar over de grote lijnen moet je hem uitleg geven. Je kunt van de business angel niet verwachten dat hij zijn geld investeert en zich verder niet met het bedrijf mag bemoeien. Maak hierover duidelijke afspraken en bepaal voor jezelf hoe ver je wilt gaan.

2. Het moet klikken

De investeerder (business angel) en jij moeten bij elkaar passen. Dat de business angel het wel ziet zitten, is niet genoeg. De oprechte interesse moet van beide kanten komen. Een goede klik is daarom essentieel. Je moet immers samen knopen doorhakken of moeilijke besluiten nemen. Twijfel je? Begin er dan niet aan.

3. Business devil

Zorg ervoor dat de business angel geen 'business devil' wordt. Heeft hij een meederheidsbelang op het oog of wil hij het roer van je overnemen? Zorg dat er een goede balans blijft tussen de invloed van de investeerder op het bedrijf en je eigen zeggenschap. Blijf daarom met elkaar in contact om telkens helder te krijgen welke bedoelingen de investeerder met jou heeft en wat je van elkaar verwacht.

Aan de slag met het stappenplan

Ga je een business angel inzetten als investeerder in je bedrijf? Doorloop dan het Stappenplan.

Meer over business angels

Een business angel als investeerder

Wat is een business angel?

Heb je een vraag over financiering of geldzaken?

Neem contact op met de KVK Financieringsdesk

Bel gratis 0800 10 14
  • Onafhankelijk persoonlijk advies

  • Ruim 30 gespecialiseerde en ervaren adviseurs

  • Iedere werkdag gratis bereikbaar

Heeft deze informatie je geholpen?