Een business angel vinden

Een business angel als investeerder die bij jouw onderneming past, is niet altijd gemakkelijk te vinden. Maak gebruik van de bestaande netwerken van business angels en kijk eens rond in je eigen netwerk.

Nederland

Zoek je een investeerder in Nederland? Gebruik dan de informatie van de Vereniging van Business Angels Netwerken Nederland (BAN). Bij BAN Nederland zijn netwerken aangesloten die als intermediair of matchmakers optreden tussen ondernemers en investeerders. Op de website van BAN zie je welke netwerken zijn aangesloten en waar zij zich op richten.

Ook op de website van Startup Delta staat een database waar je investeerders kunt terugvinden. Op Angel.co vind je ook een overzicht van Nederlandse investeerders.

Europa

Europese netwerken van business angels zijn:

Interessante publicaties

BAN Nederland heeft een aantal interessante publicaties. De eerste is voor ondernemers op zoek naar een investeerder, de tweede is bedoeld voor investeerders:

Je eigen netwerk

Omdat investeerders vaak in zee gaan met ondernemers uit hun eigen regio, is het interessant om in je eigen netwerk op zoek te gaan naar een investeerder. Bijvoorbeeld je privénetwerk of social media netwerk. Een andere route kan lopen via je accountant, eigen bank of andere ondernemers. Laat je ook zien op plaatsen waar deze partijen elkaar ontmoeten zoals bij evenementen, beurzen en activiteiten van business clubs en ondernemersverenigingen.

Meer over business angels

Een business angel als investeerder

Voorbereiden op een business angel

Een business angel overtuigen

Heb je een vraag over financiering of geldzaken?

Neem contact op met de KVK Financieringsdesk

Bel gratis 0800 10 14
  • Onafhankelijk persoonlijk advies

  • Ruim 30 gespecialiseerde en ervaren adviseurs

  • Iedere werkdag gratis bereikbaar

InfoPage