Business angels

Een investeerder vinden

Naar welke investeerder ben je op zoek? Er zijn verschillende opties. Bijvoorbeeld investeerders die zelf rechtstreeks in je bedrijf investeren. Of via een fonds. Denk aan een business angel, familie en vrienden, participatiemaatschappijen en Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

Een business angel vinden

Een business angel die als investeerder bij jouw bedrijf past, is niet altijd makkelijk te vinden. Maak gebruik van bestaande netwerken van business angels en kijk eens rond in je eigen netwerk.

Nederland

Zoek je een investeerder in Nederland? Gebruik dan de informatie van de Vereniging van Business Angels Netwerken Nederland (BAN). Bij BAN Nederland zijn netwerken aangesloten die als intermediair of matchmakers optreden tussen ondernemers en investeerders. Op de website van BAN zie je welke netwerken zijn aangesloten en waar zij zich op richten.

Ook op de website van TechLeap.nl staat een database waar je investeerders kunt terugvinden.

Europa

Europese netwerken van business angels zijn:

Interessante publicaties

BAN Nederland heeft een aantal interessante publicaties. De eerste is voor ondernemers op zoek naar een investeerder, de tweede is bedoeld voor investeerders:

Je eigen netwerk

Omdat investeerders vaak in zee gaan met ondernemers uit hun eigen regio, is het interessant om in je eigen netwerk op zoek te gaan naar een investeerder. Bijvoorbeeld je privénetwerk of social media netwerk. Een andere route kan lopen via je accountant, eigen bank of andere ondernemers. Laat je ook zien op plaatsen waar deze partijen elkaar ontmoeten zoals bij evenementen, beurzen en activiteiten van business clubs en ondernemersverenigingen.

Hulp inschakelen

Hulp vergroot je kansen op financiering. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is een ’ja’ op je financieringsaanvraag binnen handbereik. Deze adviseurs helpen jou op weg.

Heb je een vraag over financiering of geldzaken? Neem gratis contact op met de KVK Financieringsdesk: 0800 10 14
Bert Wams

Als KVK-adviseur Financiering & Geldzaken ben ik gespecialiseerd in alternatieve, niet bancaire financiering: crowdfunding, business angels, bootstrapping, kredietunies en overheidsregelingen. Ik deel trends via blogs en social media.

InspiratiePage
Financiering