Fintech interview

Regel uw geldzaken nu nog sneller en gemakkelijker

In dit diepte-interview vertelt Fintech-expert Don Ginsel over de kansen die hij voor u ziet om uw geldzaken nog sneller en gemakkelijker te regelen.

Kamer van Koophandel

Geldzaken sneller en gemakkelijker regelen met Fintech - diepte-interview

Fintech

De financiële sector ontwikkelt zich in rap tempo. Dat biedt kansen voor u als consument én ondernemer. Door toepassing van technologie ontstaan nieuwe financiële producten: van betalen en administreren tot sparen en financieren. "Ondernemers kunnen profiteren van nieuwe oplossingen in financiële dienstverlening die gedreven wordt door Fintech'." Aldus Don Ginsel, oprichter en directeur van Holland Fintech: "Daardoor wordt veel werk uit handen genomen en ontstaat enorm veel gebruiksgemak." Zowel nieuwe als bestaande spelers bieden deze producten aan. We noemen dit financiële technologie, kortweg: Fintech. Fintech is de verandering van financiële dienstverlening, door digitalisering waarbij de gebruiker centraal staat.

Koppeling en integratie van financiële data

"In eerste instantie merk je dat ondernemers financiële diensten aan hun administratie toevoegen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om cloud-boekhoudsoftware te koppelen aan financiers, facturatieprogramma’s en andere software die uw onderneming van dienst zijn. Dat zorgt voor meer gebruiksgemak. En al die kopplingen zorgen meteen ook voor veel meer data en daarmee inzicht in hoe uw bedrijf het doet. Daarmee bent u veel meer in control."

Oplossingen die voorheen niet bestonden

"Veel ondernemers hebben op dit moment moeite om bepaalde voorzieningen te treffen of risico’s af te dekken, bijvoorbeeld pensioen of arbeidsongeschiktheid. Daarvoor waren in het verleden vooral hele dure oplossingen, die daarmee buiten bereik lagen. Maar ook op die vlakken wordt flink geïnnoveerd. Er komen steeds meer oplossingen beschikbaar die ook beter betaalbaar zijn."

Dagelijks inzicht in waar u financieel staat

"Fintech gebruiken, betekent dat u uw financiële positie dagelijks kunt monitoren. Het helpt u bij het nemen van financiële beslissingen. Tot nu toe was dat altijd erg ingewikkeld omdat u veel informatie in moest voeren voordat u er iets uit terugkreeg. Technologisch zijn we nu zo ver dat u vanuit uw administratie en boekhouding informatie kunt ophalen zodat u direct ziet waar u financieel staat. U kunt het koppelen met potentiële oplossingen voor investeren, pensioen, sparen of lenen die voor u relevant zijn."

Waarde voor uw klanten

"Heel veel financiële dienstverlening gaat over informatie-uitwisseling en is daarom sterk gelinkt aan hoe u communiceert met uw klanten en leveranciers. Ga bijvoorbeeld over op digitaal factureren. Dat vergroot het gebruiksgemak voor uw klanten. En omdat u de informatiestromen een stuk beter in beeld hebt, kunt u die data ook delen met uw klanten of er producten aan koppelen. Er ontstaan kansen om samen met klanten en leveranciers te kijken naar de beste financiële diensten."

Fysieke winkel online

"Ondernemers met een fysieke winkel kunnen bijna niet meer zonder online aanwezigheid. Veel zoektochten naar producten beginnen online op het web en niet meer in een fysieke winkel. Dus ook als u een fysieke winkel hebt, zult u ook iets moeten doen met een online omgeving. Vroeger was dat bij wijze van spreken een digitaal uithangbord. Nu is online steeds meer een 'echte' winkel die veel meer bereik geeft en waarvan de administratie gekoppeld is aan de administratie van de fysieke winkel. Verkoopt u online een product? Dan weet u in de winkel ook meteen de actuele voorraad. Tegelijk krijgt u meer zicht op hoe uw klanten zich online en in de winkel gedragen."

Heeft u een vraag over financiering of uw geldzaken?

Neem contact op met de KvK-Financieringsdesk

Bel gratis 0800 - 1014
  • Onafhankelijk persoonlijk advies

  • Ruim 30 gespecialiseerde en ervaren adviseurs

  • Iedere werkdag gratis bereikbaar