Gespot in juli: Grootste incassobureau in zwaar weer, supervangst visrestaurant

Onze selectie van nieuwsberichten over geldzaken en financiering in juli: grootste incassobureau in zwaar weer, vakantievierders geven veel geld uit, supervangst visrestaurant,
explosieve koersstijging bitcoins en andere cryptovaluta, verzekeringsproces naar blockchain.

Grootste incassobureau in zwaar weer

GGN, het grootste incassobureau van Nederland, verkeert in zwaar weer, meldt De Telegraaf. Oorzaak: twee plagen op hetzelfde moment.

  1. De schuldeisers - de klanten van GGN – werken steeds meer digitaal. Met als gevolg minder dossiers, die ook nog eens minder van kwaliteit zijn.
  2. Verhoogd griffierecht, het bedrag dat mensen en bedrijven betalen om naar de rechter te gaan. Hierdoor worden er minder juridische procedures gestart en proberen mensen er onderling uit te komen.

GGN kondigt grote maatregelen aan. Zo worden er dit jaar nog 700 banen geschrapt. Een woordvoerder van GGN spreekt over 'aanpakken of doormodderen'.

Omgaan met zwaar weer

Pak het voortvarend aan met MKB Doorgaan

Vakantievierder geeft ongeremd geld uit

Uit onderzoek van SNS, blijkt dat driekwart van de Nederlanders liever niet let op de uitgaven tijdens de vakantie. Wat er dan wordt uitgegeven valt daardoor bij de meerderheid (53%) vaak hoger uit dan van tevoren ingeschat. Bij 1 op de 10 leidt dit zelfs tot roodstand of een hoge creditcardrekening bij thuiskomst.

Het Nibud adviseert vooraf een vakantiebegroting te maken en de uitgaven tijdens de vakantie in de gaten te houden. ‘Reken daarom van tevoren uit hoeveel geld er tijdens de vakantie kan worden besteed en houd rekening met alle uitgaven die er na de vakantie moeten worden betaald. Zoals de contributie van sportclubs.’

Hoe je moet budgetteren?

Tips om zakelijk of prive te begroten vind je in het Geldboek

Vangst van de dag, € 761.046!

Visrestaurant Pesca haalde met een succesvolle crowdfundingsactie € 761.046 op, wat 152% van het beoogde minimumbedrag is, bericht Marketing Tribune.

Pesca wil hiermee in Amsterdam een nieuwe, grotere locatie openen die wordt gezien als ‘showcase’, waar het Pesca-concept vanaf het eerste moment moet staan als een huis. Ook wil het restaurant de eerste stappen zetten om een internationaal begrip te worden, door een locatie te openen in Berlijn.

Ook groeien met de hulp van crowdfunding?

Doe de crowdfundingscan en ontdek de mogelijkheden

Explosieve koersstijging bitcoins en andere cryptovaluta

Op 22 mei 2010 betaalde een Brit voor twee pizza's 10.000 bitcoins; de eerste bekende ruil van bitcoins voor een fysiek product. Tegenwoordig hebben 10.000 bitcoins tegen de huidige koers, de waarde van ruim € 100.000.000. Een gigantische koersstijging dus, in een relatief kort tijdsbestek.

Naast de waarde van bitcoins steeg ook de totale waarde van alle cryptovaluta wereldwijd hard, naar meer dan $ 800 miljard in de eerste week van januari 2018. Ook het aantal cryptovaluta stijgt explosief, net als het aantal platformen dat de handel hierin faciliteert. Indrukwekkende en interessante cijfers.

Meer weten over cryptovaluta

Cryptovaluta, een kennismaking

Verzekeringsproces naar de blockchain, met Initial Coin Offering

Verzekeringen zijn in Singapore, maar eigenlijk overal ter wereld, vaak onduidelijk. Er kunnen problemen over ontstaan. Quotenet sprak met Otbert de Jong die vanuit Singapore verzekeringsproblemen de wereld wil uithelpen. 'We praten over contracten, die kunnen in de blockchain worden gegoten. Dan hebben we het over zogeheten smart contracts’.

Een smart contract is een computerprotocol bedoeld om de onderhandeling over of de uitvoering van een contract digitaal te vergemakkelijken, te verifiëren of af te dwingen. 'Bij die smart contracts is er geen onduidelijkheid meer bij vragen, de problemen worden automatisch geïsoleerd. Toen ontstond het idee om een ecosysteem te bouwen om die contracten heen.' Het hele proces van contracten wordt op deze manier omsloten door de blockchain. Juridisch gezien, moet dat er voor zorgen dat de problematiek uit de wereld verdwijnt.

Om het idee tot uitvoering te brengen is er natuurlijk wel financiering nodig. 'Tja, dan kom je toch snel bij een ICO (Initial Coin Offering) uit, zodat mensen onze tokens kunnen kopen' zegt De Jong.

ICO, een nieuwe financieringsvorm

Hoe werkt ICO en waar moet je op letten?

Gespot in...

Hoe kwamen geldzaken en financiering de vorige maand in het nieuws? Lees het in:

Heeft deze informatie je geholpen?