Financiering & geldzaken

Gespot! Nieuws over geldzaken

  • Nieuws
  • 16 jul 2019
  • 3 min lezen
De belangrijkste nieuwtjes over financiering en geldzaken.

Hoekstra wil geen regelgeving voor crowdfunding

15 juli 2019 - Accountancy van Morgen meldt dat Minister Hoekstra geen regels wil opstellen voor crowdfunding. Veel mkb-bedrijven zijn failliet gegaan door hoge kosten van crowdfunding beweert AFM. Zij hebben daarom aangedrongen op regelgeving. De Europese Commissie werkt aan een vergunningplicht en doorlopend toezicht voor crowdfundingplatformen. Hoekstra wil hier op wachten.

Zoek geld voor je plannen via crowdfunding

Keurmerk verbetert financieringsadvies mkb

9 juli 2019 - Uit een verkennend onderzoek van Stichting MKB Financiering komt een keurmerk voor financieringsadviseurs naar voren, meldt Accountant.nl. Mogelijk is dit de aanzet voor een beroepsgroep van financieringsadviseurs. De vele veranderingen in het financieringslandschap was de reden voor het onderzoek. Mkb-financieringsadviseurs, ondernemers, opleiders en financiers zien zowel een keurmerk als een beroepsgroep wel zitten. Toezichthouders vinden de markt rijp voor een keurmerk voor mkb-financieringsadviseurs. Kwalitatief onderscheiden richting ondernemers en financiers is hierbij het uitgangspunt.

Toezicht en gedragscodes mkb-financiering

Mkb-beurs piekt naar recordniveau

4 juli 2019 - In ruim 1 week haalden 2 bedrijven voor 6,5 miljoen euro nieuw kapitaal op via mkb-beurs NPEX meldt het FD. Volgens de beurs een record. Niet eerder vloeide er binnen deze periode zoveel geld via NPEX naar genoteerde bedrijven. NPEX biedt mkb'ers de mogelijkheid obligaties of aandelen uit te geven als alternatief voor bankfinanciering. Ceo Mark van der Plas van NPEX vertelt in een gesprek met BNR Nieuwsradio een flinke groei te verwachten voor de beurs in de komende periode.

Financieringsvormen voor groei

Meld klachten over alternatieve financiering bij Kifid

4 juni 2019 - Kifid meldt dat ondernemers vanaf 1 juli 2019 bij het klachteninstituut terecht kunnen voor klachten over alternatieve financiering. Voorwaarde is dat de alternatieve financier de gedragscode mkb-financiers ondertekende. Ondernemers hoeven niet meer met hun klacht naar de rechter. Dat scheelt kosten.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

2018 topjaar voor kleine bedrijven

3 juni 2019 - Met een omzetgroei van 10% hebben kleine bedrijven vorig jaar opnieuw goed gepresteerd. Dan meldt FD.nl op basis van onderzoek door accountantsorganisatie SRA. De financiële buffer verbeterde en veel bedrijven gaan zonder krediet van de bank verder. Punt van zorg zijn de stijgende personeelskosten.

Wel verder met krediet

Amsterdam in top 15 startup-ecosystemen

10 mei 2019 - Amsterdam-StartupDelta steeg met stip op de Genome Global Startup Ecosystem Ranking. Van plek 19 vorig jaar naar 15 dit jaar, meldt Emerce. Bovenaan staat Silicon Valley. De sprong dankt Amsterdam aan de groei van het aantal startups, de prestaties in life sciences en deep tech en twee miljard dollar aan beursgangen in 2018.

Ambitieuze startups

InspiratiePage