Informatie en inspiratie

KVK videoserie over financiering

Bekijk de video's over het belang van een financieel plan, het bepalen van de juiste financieringsvorm, factoring en geld lenen met waarborg van de overheid.

financiering video kijken op tablet

Het belang van een financieel plan

Je wilt een volgende stap maken met je bedrijf. Daarvoor gebruik je extern geld. Met een goede voorbereiding vergroot je je slagingskans. Financiers of investeerders wijzen financieringsaanvragen bij onvoldoende voorbereiding nu vaak af. Maak daarom een financieel plan.

Bekijk de video

Zo bepaal je de juiste financieringsvorm

Er zijn veel financieringsvormen. Welke je kiest, hangt af van twee factoren: het doel en de hoogte van het bedrag dat je nodig hebt. Als je weet om hoeveel geld het gaat, reken je eerst uit hoeveel geld je zelf hebt om te investeren. Voor het restant klop je aan bij een financier of investeerder. Aan de hand van het doel waarvoor je het geld nodig hebt, kies je een passende financieringsvorm.

Bekijk de video

Wat is factoring?

Debiteuren betalen geregeld traag, laat of niet. Je hebt geld (cash) nodig om zelf rekeningen te betalen en mogelijk ook nieuwe voorraad te bestellen. Ook kost het innen, nabellen en beheer van debiteuren veel energie. Door bijvoorbeeld de uitstaande facturen te verkopen aan een factormaatschappij heb je zelf de handen vrij. Ook staat er voldoende geld op de bankrekening. Bekijk hier hoe factoring werkt.

Bekijk de video

Geld lenen met garantie van de overheid

Jouw financieringsaanvraag klinkt als een klok. Wél vindt de bank de zekerheden wat mager. Je hebt eigenlijk net onvoldoende borg waarop de bank kan terugvallen. Vindt de bank dat jouw aanvraag toch een kans verdient? Dan helpt de overheid een handje. De overheid staat voor een deel borg en de bank maakt het geld vrij. Kijk hier hoe borgstellingskrediet werkt.

Bekijk de video

Stel je vraag

Heeft deze informatie je geholpen?