Tips over leasing

Over leasing bestaan verschillende vooroordelen. Krijg een goed beeld van leasing door deze financieringsvorm te vergelijken met andere financieringsvormen. Let bij jouw afweging op de volgende criteria.

Tips

1. Kosten

Zet voor jezelf de kosten van lease en bijvoorbeeld een banklening op een rij. Veel ondernemers denken dat lease duurder is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Soms is het gunstiger om geen risicodrager te zijn van het onderhoud. Om de kosten goed tegen elkaar af te wegen, reken je alle bijkomende kosten toe aan een financiering. Denk dan aan afsluitprovisie, een beheersvergoeding, administratiekosten, rente en aflossing betalen en natuurlijk de rentekosten.

2. Contract

De afspraken leg je vast in het leasecontract. Maak dat contract zoveel mogelijk op maat voor jouw ondernemingsvorm en branchespecifieke kenmerken zodat het past. Neem in het contract een restant- of slottermijn op. Dat betekent dat je aan het einde van de looptijd nog een deel van het financieringsbedrag moet betalen. Het voordeel hiervan is dat je tijdens de looptijd van de financiering niet hoeft af te lossen. Je betaalt natuurlijk wel de rente over dit deel over de hele looptijd.

3. Voorwaarden

Let bij het afsluiten van je leasecontract op de 'kleine lettertjes'. Hoe werkt het als je niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen of als je het contract eerder wilt laten aflopen? In de voorwaarden staat of en hoeveel boete je moet betalen bij afkoop.

Heb je een vraag over financiering of geldzaken?

Neem contact op met de KVK Financieringsdesk

Bel gratis 0800 10 14
  • Onafhankelijk persoonlijk advies

  • Ruim 30 gespecialiseerde en ervaren adviseurs

  • Iedere werkdag gratis bereikbaar

InfoPage