Financiering & geldzaken

Voorfinancieren? De aanpak van Go Lemon

Klanten genoeg voor Apple-leasebedrijf Go Lemon. Maar, hoe zorg je voor voldoende voorfinanciering? "Een iPhone kost al snel 1.000 euro en we hebben ook nog iPads en Apple Watches", vertelt eigenaar Bas van der Putten.

Na zijn opleiding aan de hotelschool maakte Van der Putten zijn eerste meters in de buitenlandse horeca. Eenmaal terug in Nederland vond hij een baan. "Met prima salaris en een leasebak" vult hij aan. Van ondernemerschap was nog geen sprake. Het keerpunt in zijn leven kwam toen de iPhone 7 uitkwam en hij niet genoeg geld op zijn rekening had om het toestel te kopen. Met een lach: "Met 3 kinderen en een 4e op komst is het wel eens schipperen met je uitgavepatroon."

Gebruik in plaats van bezit

Zo raakte Van der Putten in de ban van gebruik in plaats van bezit. Zou er een soort private lease- of huurconstructie voor deze hebbedingen op de markt zijn? Tot zijn verbazing vond hij daarover niets. Een eigen onderneming starten kwam al snel ter sprake. Zijn hoogzwangere vriendin zei daarover: "Er is eigenlijk nooit een goed moment, dus is elk moment een goed moment."

Kom nog eens terug

Van der Putten ging Apple smartphones, tablets en smartwatches verhuren. Die apparaten moest hij eerst voorfinancieren. Hij had dus een aanzienlijk startkapitaal nodig. Daarom klopte hij voor een startupfinanciering aan bij de producent van het merk. Het antwoord was kort: "Je mag containers vol van onze producten inkopen, aan financiering doen we niet." Met zijn positivisme ging hij vervolgens langs verschillende financiers in zijn netwerk. Bank, business angels, investeerdersclubs en crowdfunding. "Kom vooral nog eens terug," hoorde hij na zijn pitches. "Dan weet je dat de interesse op het spannendste moment ontbreekt en vaak niet terugkomt," zegt Van der Putten.

Kopen mag, aan financiering doen we niet

Rode cijfers

Uiteindelijk kwam hij aan 700.000 euro startkapitaal, via crowdfunding en een private investeerder. De eerste 2 jaren begon de omzet te draaien, maar stonden er wel verliescijfers op papier. Voor meer grip op zijn financiën bracht Van der Putten zijn administratie, boekhouding en verzekeringspakket extern onder. Hetzelfde deed hij met een deel van de marketing. "Uitbesteden is noodzakelijk om focus te houden op de core-business van Go Lemon: nóg meer klanten binnenhalen. Dan verbeteren de resultaten, omdat met meer klanten mijn vaste kosten ongeveer gelijk blijven."

Funding via 2 sporen

"Klanten zijn fans van ons" stelt Van der Putten. 33% van de Go Lemon klanten laat een review achter op de website. "Wij zijn flexibeler dan een groot bedrijf en passen ons serviceniveau snel aan op hun wensen." Dat zorgt voor een stroom nieuwe klanten. Om de vraag aan te kunnen, heeft Van der Putten opnieuw geld nodig. Nu volgt een kapitaalronde via crowdfunding van nog eens 350.000 euro. Dat bedrag is voor bestaande klanten en verdere groei. Daarna wil hij nog een ronde crowdfunding starten. Hij vindt ook een partij die zijn bedrijfsmodel oneindig kan financieren. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Omdat dit aanbod met minder marge aantrekkelijk is, gaat hij funding via 2 sporen hanteren: via een partner én crowdfunding.

Bas van der Putten
  • Abonnementen
  • 2017
  • Laren (NH)

Bas van der Putten

Oprichter Go Lemon

Opgeleid aan de hotelschool in Maastricht weet hij dat het altijd draait om service. Hij vroeg zich af of je een iPhone kon huren of leasen. Dat was niet het geval. Daarom ging hij in 2017 zelf van start met Go Lemon.

“Wij zijn flexibeler dan een groot bedrijf”

Geen ceo

Waar Van der Putten over 10 jaar staat? "Of ik dan nog aan het roer sta bij Go Lemon, weet ik niet. In ieder geval ben ik geen ceo van een groot bedrijf. Misschien doe ik tegen die tijd wel het liefst wat ik nu al regelmatig doe, presenteren op diverse podia," zegt hij lachend.

Bel voor gratis persoonlijk advies met de adviseurs van de KVK Financieringsdesk: 0800 10 14. Of kijk op nlgroeit.
Paul van Eijck

Als KVK-adviseur Financiering & Geldzaken ken ik het financieringslandschap voor ondernemers. Ik volg trends en de mogelijkheden van financiële technologie. Ik deel mijn kennis vooral met zpp’ers en mkb’ers die graag hun groeiambitie verder invullen.

InspiratiePage