Deze artikelen over innovatie lazen ondernemers in 2017 het meest

KVK blikt terug op 2017 met een overzicht van de meest gelezen innovatie-artikelen door ondernemend Nederland. Digitalisering, duurzaamheid en businessmodellen zijn de onderwerpen die ondernemers dit jaar het meest interessant vonden.

1. Blockchain: ver van je bed of toch niet?

Blockchain is een veelbelovende technologie, ook voor het MKB. Na het internet is dit volgens deskundigen de grootst digitale revolutie die de economie totaal zal veranderen. In dit artikel lees je alles over de relevantie van blockchain voor jou als ondernemer. Met drie voorbeelden uit verschillende sectoren zetten we de toepassingen van blockchain voor je op een rij.

Lees hier hoe blockchain je verder helpt

2. Business Model Canvas: met 9 bouwstenen een succesvol businessplan

In dit artikel bespreken we hoe je tot een businessplan komt dat meegroeit met je bedrijf. Zodat je gemakkelijker kunt focussen en op tijd kunt bijsturen. De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas geven zicht op alle aspecten van je bedrijf.

Lees hier hoe u start met het Business Model Canvas

3. Tien tips voor een digitaal veiliger bedrijf

Uit onderzoek blijkt dat er nog veel te winnen valt op het gebied van digitale veiligheid en preventie tegen cybercrime. Digitalisering en de rol van ICT binnen bedrijven worden steeds belangrijker. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Wij geven je 10 tips waarmee je je bedrijf digitaal veiliger maakt en de risico’s op misbruik van je digitale netwerken en systemen beperkt.

Lees hier hoe je cybercrime de baas bent

4. Yoni: vrouwen met een missie

Yoni verkoopt tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologische katoen. In dit interview vertellen Wendelien Hebly en Mariah Mansvelt Beck over het succes van Yoni: het verhaal achter de producten, de snelle groei van het bedrijf en de slimme marketing.

Lees hier de successtory van Wendelien en Mariah

Meer informatie

Innovatie: onderscheid jezelf

InfoPage