Innovatie

Dit is de KVK Innovatie Top 100 van 2019

De 100 meest innovatieve mkb-bedrijven van 2019 zijn bekend. KVK presenteerde de namen bekend in alfabetische volgorde. Op 25 september vindt de finale plaats en weten we wie Groasis opvolgt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen. Ruim 400 ondernemers schreven zich in voor deze 14e editie.

 Overzicht_MKB_Innovatie_Top_100_provincies_2019

Grote variatie

Noord-Holland is met 23 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 22 en Gelderland met 14 bedrijven. Na de ICT-sector (27 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren creatieve industrie (17) en de bouw (12). In Noord-Holland scoren de sectoren ICT en creatieve industrie goed en de bouwbedrijven zijn vooral in de randstad te vinden. Veel innovaties sluiten aan bij de trend van digitalisering, maar ook duurzaamheid is een vaak terugkerend thema. Ook combinaties, zoals slimme digitale oplossingen voor duurzame energie, komen meer dan eens voor. Deze innovaties bieden een oplossing voor maatschappelijke uitdagingen.

 Innovatie_Top_100_overzicht_per_sector_2019

Stem op je favoriet

De vakjury onder leiding van Ruud Koornstra bepaalt de winnaar van de KVK Innovatie Top 100 2019. KVK maakt deze bekend op 25 september 2019. De innovaties van deze 100 bedrijven, maar ook de ervaringsverhalen van oud-deelnemers staan centraal tijdens deze finale. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Vanaf begin september kun je stemmen op jouw favoriet.

Bekijk KVK Innovatie Top 100

Bijblijven, ideeën opdoen en trends volgen: het houdt je scherp als ondernemer. Hoe maak je jouw idee tot een succes, alleen of samen met andere ondernemers? KVK ondersteunt je graag.
Klaas Damstra

Als KVK-adviseur informeer ik ambitieuze en groeiende ondernemers over innovatie en digitalisering. Intellectueel eigendom, werken met kennisinstellingen en innovatiesubsidies maak ik toegankelijk via KVK.nl en nieuwsbrieven.

InspiratiePage