Innovatie

KVK Innovatie Top 100

Heb jij een nieuw product of een nieuwe dienst ontwikkeld en op de markt gebracht? Schrijf je dan in voor de KVK Innovatie Top 100, de jaarlijkse wedstrijd voor innovatieve bedrijven. Groot of klein, oud of jong, ieder mkb-bedrijf kan zijn innovatie indienen. Inschrijven kan tot en met 15 juli 2022.

Hoe werkt deelname?

Zoals elke wedstrijd kent de KVK Innovatie Top 100 spelregels. De criteria zijn:
  • Je hebt een Nederlands bedrijf dat bij KVK staat ingeschreven.
  • Jouw bedrijf heeft maximaal 250 werknemers.
  • Jouw bedrijf heeft zelf een nieuw product of een nieuwe dienst ontwikkeld.
  • De innovatie is al op de markt geïntroduceerd en te koop.

Of je als startup of als eeuwenoud familiebedrijf een nieuw product of dienst bedenkt, maakt niet uit. Ondernemers uit alle sectoren zijn welkom voor deelname. Om mee te doen volstaat het invullen van het aanmeldformulier.

Expertpanels

In de zomer gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de innovaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek. In oktober worden de 100 bedrijven en hun innovaties gepresenteerd aan het Nederlandse publiek en in november wordt duidelijk wie het stokje van Grown.bio, de winnaar van de vorige editie, overneemt.

Volgende stap

KVK wil innovatieve ondernemers helpen om een volgende stap te zetten. We bieden deelnemers daarom:

  • Contact met een adviseur die kijkt met welke volgende stap jouw bedrijf verder komt.
  • Inspirerende verhalen over andere innovatieve bedrijven.
  • Aandacht via social media.
  • Contacten met andere ondernemers, overheden en misschien wel investeerders.
  • De mogelijkheid om jouw innovatieve bedrijf te profileren.

Niet alleen leuk

Grown.bio uit Heerewaarden ontwikkelde een duurzaam alternatief voor piepschuim en veroverde de eerste plaats in de 16e editie en mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen. Grown.bio laat piepschuim groeien uit de wortels van paddenstoelen, mycelium, op een ondergrond van landbouwafval. CEO Jan Berbee over de KVK Innovatie Top 100: “Het winnen van de KVK Innovatie Top 100 was niet alleen leuk, het heeft ons véél gebracht. Nieuwe aanvragen van grote(re) bedrijven voor wie dit jury-oordeel van KVK een extra motivatie is, maar ook een breed netwerk én nieuwe kennis!”

Noord-Holland koploper

Noord-Holland was met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13).
Bekijk de terugblik op de KVK Innovatie Top 100 2021 en een overzicht van eerdere edities. Lees de ervaringen van enkele oud-winnaars.

Innoveren betekent investeren. Lees in dit artikel hoe je zo snel mogelijk van innovaties profiteert.
Klaas Damstra

Als KVK-adviseur informeer ik ambitieuze en groeiende ondernemers over innovatie en digitalisering. Intellectueel eigendom, werken met kennisinstellingen en innovatiesubsidies maak ik toegankelijk via KVK.nl en nieuwsbrieven.

InspiratiePage
Innovatie