Locatiescan

U bent (startend) ondernemer en zoekt een geschikte locatie voor uw business-to-consumer bedrijf. Waar zitten uw klanten en wat is de concurrentie? De Locatiescan geeft u snel inzicht. Met de uitkomst maakt u een bewuste locatiekeuze of legt u de basis voor een financieel plan.

De Locatiescan brengt in enkele minuten het door u beoogde vestigingsgebied in kaart. Zo heeft u snel inzicht in de kansen voor uw bedrijf. Via de Locatiescan kunt u een factsheet opvragen. U ontvangt dan per e-mail basisinformatie over de bevolking en concurrentie in een door u gekozen gebied (gemeente of wijk), afgezet tegen het Nederlands gemiddelde. Handig om uw keuze voor een locatie te kunnen onderbouwen.

Hoe werkt de Locatiescan?

  • Ga naar www.locatiescan.info
  • Kies uw bedrijfsactiviteit en de locatie naar keuze
  • Binnen enkele minuten ontvangt u per e-mail een factsheet plus excelbestand op maat

Wat bevat de factsheet?

U ontvangt waardevolle informatie, waaronder:

  • aantal inwoners (inclusief leeftijd, geslacht, samenstelling huishoudens en inkomen)
  • herkomst van inwoners
  • aantal branchegenoten (inclusief starters en stoppers)
  • overlevingskansen na 1 tot 5 jaar gebaseerd op historische gegevens
  • aantal mogelijke zakelijke klanten

24/7 beschikbaar

De factsheet wordt automatisch gegenereerd. U ontvangt de factsheet per e-mail. Het product is beschikbaar voor alle soorten bedrijven die zich primair richten op de particulier. Bekijk de volledige lijst hier.

Ga direct naar de Locatiescan

Wat kunt u doen met de factsheet?

Op hoofdlijnen is vast te stellen of de locatie u voldoende potentiële klanten biedt. Ook krijgt u een beeld van de aanwezigheid van concurrerende partijen of juist van business-to-business. Daarbij wordt u doorverwezen naar relevante en bruikbare informatiebronnen van KvK en CBS. Gecombineerd krijgt u een beeld van een vestigingsplaats en uw bedrijfskansen. De Locatiescan is een bouwsteen voor de onderbouwing van uw businessplan en omzetbegroting.

Bekijk een factsheetvoorbeeld

Betrouwbare data

De initiatiefnemers van de Locatiescan zijn de Kamer van Koophandel en CBS. Hierdoor bent u verzekerd van betrouwbare gegevens. Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd. De factsheet is géén vervanging van een vestigingsplaatsonderzoek, maar vormt een eerste verkenning. Op basis van de cijfers uit de factsheet (in pdf en excel) doet u zelf aanvullend onderzoek en bouwt u een argumentatie op over de geschiktheid van een vestigingsplaats, bijvoorbeeld voor een ondernemings- of financieringsplan.