Succesvoller ondernemen: medewerkers maken het verschil

Wat is het geheim van organisaties die het goed doen? Het lijkt alsof dat in het ene bedrijf vanzelf gaat en bij het andere stroef. Het ene bedrijf lijkt ogenschijnlijk geen last te hebben van de crisis terwijl een ander het maar net redt of ten onder gaat. Is dit louter te wijten aan geluk, aan ondernemerschap of gelden er andere mechanismen?

Bevlogen medewerkers zijn goud waard

De uitkomsten van onderzoek naar de rol van medewerkers bij innovatie is helder en veelal eenduidig: bedrijven zitten op goud, op onbenut potentieel. Bedrijven kunnen veel winnen door maximaal in te zetten op hun mensen. 75% van de strategische vernieuwingen is te verklaren door sociale, dus mensgerichte innovatie en maar 25% door technologische innovatie. Sociaal innovatieve bedrijven weten beter gebruik te maken van hun bestaande kennisbasis in combinatie met nieuwe (technologische) kennis (Volberda et al. 2010). Ondernemers die focussen op de toegevoegde waarde van het talent van hun medewerkers doen het goed. Goed werkgeverschap, flexibele organisaties en bevlogen medewerkers dragen bij aan de omzet, winst en maatschappij.

3x8 tips over mensen-structuur-cultuur

Veel ondernemers geven aan dat zij zelf meestal de bedenker zijn van nieuwe ideeën. Dat is logisch: je bent immers de ondernemer en bezig met de toekomst en omstandigheden waarin je bedrijf verkeert. Lukt het om een koers uit te zetten en je medewerkers daarin mee te nemen? Zou het niet mooi zijn als je medewerkers meedenken, met ideeën komen en hier het voortouw in nemen? De publicatie 'Succesvoller ondernemen: mensen maken het verschil' neemt je mee in recente ontwikkelingen en benadrukt de noodzaak van wendbare en bevlogen organisaties. Die bepalen namelijk het succes van nu. In de publicatie vind je voorbeelden van mkb-bedrijven die hierin succesvol zijn en handvatten zodat je morgen aan de slag kunt. Met 24 tips over mensen, structuur en cultuur, een stappenplan en handige werkbladen.

InfoPage