Nederland Europees innovatieleider, mkb innoveert veel en succesvol

Nederland behoudt in 2018 de 4e plek op het European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie. Naast Nederland en Zweden verdienen Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg het predicaat innovatieleider. Nederland scoort vooral goed bij het aandeel van het mkb in product- en procesinnovatie, en de onderlinge samenwerking van bedrijven. We blijven achter bij de uitgaven voor onderzoek & ontwikkeling.

Impact van innovatie door het mkb

Het European Innovation Scoreboard beoordeelt landen op 27 indicatoren zoals publiek-private samenwerking, investeringen, hoeveelheid en impact van innovatie door het mkb, digitalisering, kwaliteit van studies en de mate van werkgelegenheid binnen innovatieve bedrijven en kennisinstellingen. De innovatieleiders, waaronder Nederland, zijn de landen die minimaal 20% boven het Europese gemiddelde scoren. Het volledige European Innovation Scoreboard 2018 is te lezen op de website van de Europese Commissie.

100 meeste innovatieve ondernemers

KVK ondersteunt ondernemers bij innovatieve groei van hun bedrijf via programma’s, events, publicaties en online trainingen. Op september 2018 maakten wij het jaarlijkse overzicht van de 100 meest innovatieve ondernemers bekend, de MKB Innovatie Top 100. Voor de editie van 2019 kun je zich aanmelden tot 19 april 2019.

Samenwerken

Daarnaast zijn wij partner in nlgroeit, een initiatief om samen te werken aan een sterk ecosysteem van en voor ambitieuze en groeiende ondernemers in Nederland. En recent zijn wij KVK Business Challenge gestart, een online innovatieplatform waar corporate organisaties hun innovatieve uitdagingen kunnen delen met het MKB. Deze activiteiten bieden jou ook kansen om meer te doen met innovatie.
Ook innoveren? Kijk wat de KVK voor jou kan betekenen.

Heeft deze informatie je geholpen?