RVO: voor subsidies, intellectueel eigendom en meer

Ondernemers kunnen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) terecht voor ondersteuning bij hun Smart Industry vraagstukken.

RVO voert niet alleen een groot aantal regelingen en instrumenten uit, maar geeft ook informatie over intellectueel eigendom. Waarvoor kun je terecht bij RVO?

  1. Hulp bij het verkrijgen van financiële ondersteuning voor je innovatie

    Namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is RVO verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse subsidies en financieringsregelingen. Een relatief groot deel van deze regelingen en instrumenten is bestemd voor innovatie en kun je dus gebruiken om je innovatie of –vernieuwingsproject te versnellen. Zoals de MIT-regeling, Mbk Innovatie Regio- en Topsectoren. Of de WBSO, Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Laat geen financieel en fiscaal voordeel liggen en bekijk de mogelijkheden.

  2. Zoeken naar internationale business contacten

    RVO is partner binnen het Innovatie Attaché Netwerk (AI-netwerk). Via dit internationale netwerk van ambassades en consulaten vind je gelijkgestemde ondernemers over de grens. Zo kun je bijvoorbeeld samenwerkingen met hen opstarten op het gebied van research & development. Ook krijg je via dit IA-netwerk informatie en inzicht in bepaalde buitenlandse markten, sectoren, branches of andere gerelateerde benchmarkgegevens. Deze kun je vertalen naar jouw situatie en gebruiken om ideeën op te doen voor concrete businesskansen. Zoek je nieuwe internationale businesscontacten èn wil je meer weten over de bedrijvigheid in verschillende landen? Bekijk dan de video

  3. Alles over intellectueel eigendom

    Als je start met de ontwikkeling van jouw vinding, kun je al snel tegen verschillende vragen aanlopen. Is mijn idee al eerder bedacht? Zo ja, door wie? Moet ik mijn vinding misschien laten beschermen en hoe kan ik dat doen? Met al deze vragen kun je terecht bij RVO. Zij helpen je graag verder. Vanaf de basis van intellectueel eigendom tot en met het aanvragen van een octrooi. Of het gaat om het volgen van een workshop of een op maat gemaakt advies. Meer informatie is beschikbaar via rvo.nl.

Het complete aanbod van de producten en diensten van RVO over Smart Industry vind je in de Wegwijzer Smart Industry.

InfoPage