KvK Trendjournaal Big Data

Big Data is de explosieve groei van de hoeveelheid digitale data die iedereen gezamenlijk produceert. Een goede analyse daarvan is essentieel om waardevolle informatie boven water te halen. Hierdoor ontstaat inzicht en voorspelkracht waarmee u uw bedrijfsprocessen efficiënter maakt, bestaande producten verbetert en nieuwe producten ontwikkelt. Bekijk in dit Trendjournaal de voorbeelden van 4 bedrijven die succesvol zijn met Big Data.

Kamer van Koophandel

Trendjournaal Big Data

Inzicht en voorspelkracht

Weten hoe goed een voetballer zich kan ontwikkelen? SciSports kan dat voorspellen door data van meer dan 300.000 voetbalspelers te analyseren. Ook MatchQ is doorlopend bezig met data-analyse. Zij kunnen met de gegevens van assessments en online tests voorspellen of een kandidaat succesvol zal zijn in een bepaalde functie. Deze methode bespaart bedrijven veel tijd en geld bij werving en selectie.

BarberBooking is een platform voor en door kappers en heeft de data van 1500 aangesloten kapsalons. De gegevens geven inzicht in de ontwikkelingen in de kappersbranche. Door dit onderling te delen kunnen de leden van het platform beter op nieuwe ontwikkelingen inspelen.

Altijd al willen weten waar kansen liggen om uw producten aan de man te brengen? Dat is de business waar Clear Predictions zich op richt. Zij maken software die alle klantgegevens in het CRM-systeem van een bedrijf analyseert. Met die gegevens voorspellen zij aan welke aanvullende producten klanten behoefte hebben.

Het nieuwe goud

Big Data wordt vaak het nieuwe goud genoemd. De vier bedrijven die in het Trendjournaal aan het woord komen bewijzen dat. SciSports vindt dat elke ondernemer Big Data kan toepassen zodat zij zelf meer inzicht krijgen in hun klanten en producten. Volgens onderzoek van de KvK ziet 44% van het MKB ook deze en andere kansen met Big Data. Een kleine groep is écht actief met Big Data. 49% ziet echter (nog) geen relevantie voor hun eigen bedrijf. Dit Trendjournaal laat zien dat Big Data een kansrijke trend voor bedrijven is. Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers behoefte hebben aan meer informatie over wat Big Data precies is en wat ze ermee kunnen. Neem daarom snel een kijkje!

Zelf aan de slag?

Zowel de Kamer van Koophandel als TNO helpen u graag verder met Big Data. Op www.kvk.nl/bigdata staan meer voorbeelden en ziet u hoe u uw eigen plan maakt en uitvoert. TNO is partner van het Big Data Value Center (BDVC). Het BDVC organiseert MKB-cafés om ondernemers te informeren over Big Data en te koppelen aan partners. Zij ondersteunen ook ondernemers in specifieke trajecten.

Meer informatie

Big Data

Digitaal Ondernemen

Internet of Things

Blockchain

Stel uw vragen over Big Data aan onze adviseurs door te bellen met 088 – 585 2222.