Enterprise Europe Network

Ben je op zoek naar een zakenpartner in het buitenland? Benieuwd naar buitenlandse bedrijven of kennisinstellingen die op zoek zijn naar jouw product, dienst of kennis? Enterprise Europe Network (EEN) biedt toegang tot een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen. Via EEN leg je snel en eenvoudig nieuwe internationale contacten. EEN is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Aanmelden is gratis. 

Care and Industry against Corona-platform

Sectoren staan momenteel stil en de jacht op mondkapjes, beschermende kleding, ventilatoren en beademingsapparatuur is bezig. De Europese Commissie probeert de regie te krijgen op lidstaten die ieder voor zich maatregelen hebben genomen. Dit moet er onder andere voor zorgen dat de Europese leveringsketen lucht krijgt, en het economisch leven weer op gang komt. EEN is een van de middelen die de Europese Unie inzet om ondernemers te ondersteunen en oplossingen te bieden in de zorgsector. Hiervoor is een digitaal platform ingericht waarop alle vragen worden geregistreerd. Ook worden vragers en aanbieders met elkaar in contact gebracht op het Care and Industry against Corona-platform. Dit platform is ingericht om kennis te delen en samen te werken om de door COVID-19 veroorzaakte zorgcrisis aan te pakken. Inmiddels gebruiken 336 bedrijven, organisaties, ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen en universiteiten uit 23 landen dit platform, waaronder 12 geregistreerde Nederlandse bedrijven.

Op RVO staat meer informatie over het samenbrengen van ideeën in de strijd tegen het coronavirus binnen de zorgsector.

Digitale databank

In de digitale databank van EEN staan profielen van ondernemers die op zoek zijn naar agenten, distributeurs of productiepartners. Ook vind je in de databank partners voor technologische ontwikkeling, licentieovereenkomsten en R&D. De databank is groot: er staan duizenden (anonieme) profielen in uit ruim 60 landen. Iedere dag zijn de nieuwe samenwerkingsvoorstellen van ondernemers uit heel Europa en daarbuiten zichtbaar. Abonneer je op de e-mail waarschuwing en ontvang iedere 2 weken de nieuwste voorstellen van bedrijven in jouw sector.

Bekijk hier 3 interessante uitgelichte profielen

KVK-bijeenkomsten

In de KVK agenda vind je alle bijeenkomsten en evenementen georganiseerd door KVK en haar partners. Wel zo handig, want sommige evenementen vinden op meerdere data en locaties plaats.

Matchmaking

Via EEN is het mogelijk op internationale vakbeurzen aan speciale matchmakingsbijeenkomsten deel te nemen. Van tevoren geef je aan welke bedrijven jij graag wilt ontmoeten. Op de website regel je vervolgens jouw afspraken tijdens de beurs. Zo leg je snel en makkelijk contacten. Ook hier geldt dat je zowel kunt matchen met handelspartners als met partners voor technologische samenwerking.

Wat biedt EEN nog meer?

De adviseurs van EEN helpen jou ook met:

  • Marktinformatie voor handel en export.
  • Alle informatie over Europese wet- en regelgeving (waaronder CE-markering).
  • Advies en hulp bij deelname aan Europese projecten en financiering.
  • Het versterken van het innovatief vermogen van jouw bedrijf met behulp van de gratis "Innovatiethermometer".

Actief in 60 landen

Het EEN-netwerk is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Ruim 3.000 professionals verbonden aan ruim 600 organisaties in 60 landen doen hier aan mee. Voor Nederland zijn KVK en RVO.nl actief in het netwerk. KVK heeft een team van specialisten beschikbaar die voor jou internationale verbindingen leggen. Dit team is onderverdeeld in verschillende sectorgroepen en werkt landelijk.

Wil je meer informatie?

Kijk dan op de website van Enterprise Europe Network of neem contact op met een KVK-adviseur. Contactgegevens van onze adviseurs vind je op de betreffende sectorpagina.

InfoPage