Internationaal Ondernemen

Exportdocumenten

  • Achtergrond
  • Bijgewerkt 25 feb 2019
  • 2 min lezen
Documenten komen goed van pas als je internationaal zakendoet. Sommige documenten moet je bij de Douane kunnen tonen als je goederen uitvoert. Zorg dat je tijdig jouw documenten op orde hebt.

Weet je welke exportdocumenten je wilt aanvragen via KVK? Vraag ze direct aan. Weet je nog niet welke documenten je nodigt hebt, bekijk de onderstaande animatie ‘Exportdocumenten’ of raadpleeg het Ondernemersplein voor meer informatie over documenten voor export.

Documenten aanvragen

Exportdocumenten van KVK kun je digitaal aanvragen en invullen. Aanvraagexemplaren van oorsprongsdocumenten en documenten die moeten worden gelegaliseerd, moeten zijn ondertekend door een bevoegd persoon. Indien je naast het Handelsregister iemand wilt machtigen, moet je daarvoor het machtigingsformulier gebruiken.

Overzicht van documenten

Van transport- en oorsprongsdocumenten tot administratieve soorten en vergunningen, zoals een CMR vrachtbrief en formulieren voor de Centrale Dienst voor In- en Uitvoer.

Bekijk de belangrijkste documenten bij import en export.

Ook handig

Welke documenten heb je nodig?

Via het landenoverzicht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vind je informatie over documenten die je nodig hebt als je exporteert naar het buitenland.

Heb je een vraag over exportdocumenten? Neem dan contact op met een van onze collega's en bel: 088 585 1585.
InspiratiePage