Exporteerwijzer

Je wilt producten in het buitenland verkopen? Dan heb je vast veel vragen. Strategische vragen zoals ‘Is mijn interne organisatie klaar om te exporteren?’ en ‘Wat wil ik bereiken op de korte en lange termijn in mijn nieuwe afzetmarkt?’ Maar ook praktische vragen als ‘Welk land is het meest geschikt?’ en ‘Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?’ zijn belangrijk.

De Exporteerwijzer is door KVK ontwikkeld om jou te helpen antwoord te krijgen op deze vragen. Via de links vind je meer informatie om jouw exportavontuur gestructureerd vorm te geven.

Hoe helpt deze wijzer jou?

De exporteerwijzer bestaat uit 3 categorieën: ontdekken, ontwikkelen en organiseren. Afhankelijk van de fase waarin jouw exportplannen zich bevinden lees je over één of meerdere onderwerpen.

1. Ontdekken

Deze fase begint bij het verkennen van het waarom en waarheen je wilt exporteren. Je staat dan stil bij de volgende vragen: 

2. Ontwikkelen

In deze fase weet je al naar welk land je gaat exporteren. Maar hoe zorg je dat jouw bedrijf en product ook geschikt is voor het betreffende land? Naast deze vraag staan in dit deel van de Exporteerwijzer onderwerpen als het opstellen van een exportplan en het vinden van samenwerkingspartners centraal. Daar horen vragen bij als:

3. Organiseren

Nu ben je aangekomen bij de praktische kant van exporteren. Jouw product sluit aan bij de behoefte van de nieuwe markt. En nu moet je het product daar zien te krijgen. Van transport tot eventuele douaneformulieren. Van verzekeringen tot belastingen. Allemaal zaken die vaak verschillen per land en cruciaal zijn bij export. Het is daarom belangrijk om vanaf het begin alle informatie gericht op jouw exportland helder op jouw netvlies te krijgen. Aandachtspunten zijn dan:

Behoefte aan meer informatie over exporteren? Je kunt contact opnemen met een van de adviseurs van KVK via 088 585 22 22.

Exporteerwijzer

Download de Exporteerwijzer en kom geen verrassingen tegen tijdens jouw zoektocht naar exportmogelijkheden voor jouw bedrijf.

Download de Exporteerwijzer

InfoPage