Organiseer meer werkkapitaal

Internationaal zakendoen gebeurt vaak over lange afstanden. Niet alleen goederen kunnen geruime tijd onderweg zijn, ook jouw geld legt een lange route af. Dit heeft effect op de liquiditeit van jouw bedrijf. Met nieuwe financieringsvormen kun je sneller over werkkapitaal beschikken en jouw financiële armslag vergroten.

Versterk jouw financiële positie

Bij een internationale transactie lever je goederen en heb je hiervoor een factuur uitstaan bij jouw klant. De betaling laat (vaak) nog op zich wachten. Jouw geld is kortom 'onderweg' en daardoor niet te gebruiken voor (noodzakelijke) investeringen in jouw bedrijf. Dat is jammer. Je zou liever meer flexibiliteit willen inbouwen in jouw financieringsbehoeften. Dat kan door gebruik te maken van nieuwe financieringsvormen die werkkapitaal genereren. Zo kun je jouw financiële positie versterken. Daarmee versterk je het vertrouwen bij jouw handelspartners en bij financiers. Een aanvraag voor financiering zal soepeler verlopen en je haalt voordeel uit de geldende rentevergoedingen.

Drie varianten

Met de volgende financieringsvormen kun je de betalingstermijnen van jouw buitenlandse klanten en leveranciers inkorten:

  1. Debiteurenfinanciering met invoice discounting factoring

    Hierbij verkoop je jouw facturen aan een factormaatschappij en betaal je een bedrag per factuur voor de afwikkeling ervan.

  2. Inkoopfinanciering met trade finance

    Alternatieve vorm van financiering om orders van vaste leveranciers te financieren zodat je direct kunt betalen en inkoopvoordeel realiseert.

  3. Ketenfinanciering met reverse factoring

    De koper maakt afspraken met de bank zodat de verkoper zijn factuur door die bank snel kan laten betalen.

Vraag meerdere offertes aan

Welke vorm van financieren het beste bij je past, hangt vooral af van jouw budget en de gewenste snelheid en flexibiliteit. Vraag hoe dan ook altijd een offerte aan bij meerdere maatschappijen. Beoordelingen kunnen veel tijd vragen. Je kunt tijd besparen als je de aanvragen parallel laat lopen. Met meerdere offertes vergroot je bovendien jouw kans op acceptatie en op een concurrerend aanbod.

Meer weten?

Wil je meer weten over finanancieringsvormen om jouw financiële armslag te vergroten? Bel met een adviseur van de KVK-Financieringsdesk 0800 10 14.

Heeft deze informatie je geholpen?