Hoe vind ik buitenlandse klanten en leveranciers?

Het hebben van de juiste contacten is bij internationaal zakendoen erg belangrijk. Hoe bouw je een netwerk in het buitenland op? Ga je zelfstandig aan de slag? Of ga je met een tussenpersoon werken? Misschien word je zelf wel een tussenpersoon voor je buitenlandse leverancier. KVK inventariseert een aantal aandachtspunten voor je.

Import

Je bent importeur als je producten uit het buitenland inkoopt voor eigen gebruik of om ze door te verkopen. Je kunt in Nederland ook als handelsagent aan de slag. In die functie zoek je, als zelfstandige tussenpersoon, actief naar Nederlandse klanten voor je buitenlandse leverancier. Voor je bemiddeling ontvang je commissie. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Meer informatie hierover vind je op onze pagina importeur of handelsagent.

Bij wie koop je het product dat je wilt importeren? De keuze is snel gemaakt als je een uniek product op het oog hebt met maar een leverancier. Is dit niet zo? Dan zoek je naar een fabrikant met de beste prijs, voorwaarden en leveringszekerheid. Meer weten om je zoektocht te starten of voort te zetten? Ga dan naar de juiste leverancier vinden.

Export

Er zijn verschillende manieren om een buitenlandse markt te betreden. Kies je voor directe marktbewerking, dan verkoop je de producten zelf. Rechtstreeks vanuit Nederland of vanuit een buitenlandse vestiging. Wanneer je aan een eigen buitenlandse vestiging denkt, vind je aanvullende informatie op de pagina bedrijf starten in het buitenland.

Bij indirecte marktbewerking schakel je een zakenpartner in die jouw producten verkoopt. Dit kan een distributeur zijn of een handelsagent. Een distributeur koopt jouw goederen, wordt eigenaar van de producten en bepaalt zelf de winstmarge. De handelsagent wordt geen eigenaar van de goederen, maar brengt de verkoop tot stand en krijgt hiervoor commissie. De wetgeving beschermt een handelsagent vaak beter dan een distributeur. Dit geldt vooral bij het stopzetten van de samenwerking. Wil je meer weten om een goede afweging te maken? Ga dan naar distributeur of handelsagent distributeur of handelsagent.

Er zijn meerdere manieren denkbaar om buitenlandse klanten of zakenpartners te vinden. Meer hierover lees je op klanten en zakenpartners vinden bij export.

Verkopen via internet

Internet wordt steeds belangrijker voor de verkoop van producten en kent geen grenzen. Steeds meer Nederlandse webshops hebben of krijgen buitenlandse consumenten. Bewust of onbewust. Wil je met je webshop naar het buitenland? Ga dan naar e-commerce in het buitenland voor meer informatie.

Checken betrouwbaarheid

Vrijwel alle landen hebben een handelsregister waar bedrijven staan ingeschreven. Je kunt in deze registers nagaan of het bedrijf van je handelspartner staat ingeschreven. Zo weet je zeker dat je zakendoet met een ‘echt’ bedrijf. Een overzicht van de handelsregisters in en buiten Europa vind je op onze website.

Helaas zegt een inschrijving niet zoveel over de betrouwbaarheid van een bedrijf. Bekijk onze pagina hoe controleer ik een buitenlandse zakenpartner voor meer informatie.

Contacten leggen

Voor internationaal zakendoen is het hebben van een betrouwbare en beslissingsbevoegde handelspartner erg belangrijk. Het opbouwen van die relatie kost tijd en energie. Neem hier bewust de tijd voor. Zo kom je in contact met handelspartners:

  • Beursdeelname of -bezoek. Een beurs is nog steeds een goede plek om nieuwe contacten te leggen en bestaande te onderhouden. Bezoek een beurs of neem deel als standhouder.
  • Inkomende of uitgaande handelsmissies. Leg snel de juiste contacten tijdens een handelsmissie in het buitenland of door het ontmoeten van een inkomende buitenlandse handelsdelegatie.
  • Enterprise Europe Network (EEN). EEN brengt je in contact met de juiste partner via hun digitale databank of matchmakingbijeenkomsten op beurzen. Aanmelden is gratis.
  • KVK International Business Platform. Via dit platform leg je snel en gratis digitaal contact met mogelijke zakenpartners, ondernemers en landenspecialisten.
  • Ambassadenetwerk. Het ambassadenetwerk van de Nederlandse overheid helpt je graag je ambities waar te maken. Of je nu een startende of ervaren internationale ondernemer bent. Dit netwerk staat voor je klaar. Op Nederland wereldwijd vind je meer informatie.
  • Databases. Er zijn diverse (commerciële) databases waar je adressen van leveranciers, producten of handelaren vindt. De adressen vraag je, al dan niet tegen betaling, gemakkelijk op via internet. Van gedachten wisselen hierover? Neem dan contact op met een KVK-adviseur: 088 585 22 22.
  • Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (CBI). Deze organisatie bemiddelt tussen exporteurs die zijn gevestigd in bepaalde ontwikkelingslanden en importeurs uit de EU.
  • Netwerken op een van de KVK-bijeenkomsten. KVK organiseert jaarlijks bijeenkomsten over importeren, de belangrijkste exportlanden en exportregio’s en overige relevante ondernemersvraagstukken. Bekijk de evenementenkalender voor een compleet overzicht.

Meer over KVK Internationaal Ondernemen Canvas

KVK Internationaal Ondernemen CanvasInternationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)Waarom naar het buitenland?Kies je import- of exportlandHoe regel ik het internationale transport?Geldzaken bij internationaal ondernemen5 valkuilen bij internationaal ondernemenHulp van de overheid voor internationaal ondernemen
InfoPage