Hulp van de overheid voor internationaal ondernemen

Naast overheidshulp, zoals (financiële) regelingen en subsidies is er ook hulp bij de voorbereiding van je plannen. Via haar netwerk helpt de Nederlandse overheid je op weg.

Import gerelateerde overheidshulp

De Nederlandse overheid ondersteunt jou als importeur vooral bij de voorbereiding van je plannen. Onderstaande organisaties helpen je verder op weg:

Export gerelateerde overheidshulp

Er bestaan verschillende regelingen en subsidies voor het exporteren van een product of dienst. Naast hulp bij de voorbereiding van je exportplannen is er ook financiële steun. Daarnaast zijn er Europese regelingen, programma’s en subsidies.

De financiering van export of de uitbreiding en investering in het buitenland is vaak lastig. De regelhulp financiering en verzekeringen voor internationaal ondernemen van de Rijksoverheid helpt je op weg. Erg handig, want zo weet je binnen 5 minuten of je in aanmerking komt voor een internationale financiering of exportverzekering.

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) krijg je toegang tot het wereldwijde buitenlandnetwerk. Dit netwerk ondersteunt je bij je eerste exportstappen en uitbreidingsplannen.

Aanvullende informatie over btw, accijns en verbruiksbelasting of douanezaken bij zakendoen met het buitenland vind je op de website van de Belastingdienst|Douane.

Vraag het KVK

Wij zijn beschikbaar voor al je import- en exportvragen. Jaarlijks beantwoorden onze KVK-adviseurs tienduizenden vragen over import en export.

Heb je een specifieke vraag? Bel dan met een adviseur: 088 585 22 22.

Meer over KVK Internationaal Ondernemen Canvas

KVK Internationaal Ondernemen CanvasInternationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)Waarom naar het buitenland?Kies je import- of exportlandHoe vind ik buitenlandse klanten en leveranciers?Hoe regel ik het internationale transport?Geldzaken bij internationaal zakendoen5 valkuilen bij internationaal zakendoen
InfoPage