Exporteren naar China

Voet aan de grond krijgen op de Chinese markt kost veel tijd en energie. Met haar enorme markt biedt China veel kansen voor Nederlandse ondernemers. De veranderingen en ontwikkelingen gaan echter ook snel. Dit maakt het betreden van de Chinese markt er niet gemakkelijker op. Wat zijn nu precies de aandachtspunten bij export naar China? Hoe kom je bijvoorbeeld in contact met klanten en zakelijke partners? Welke exportdocumenten heb je nodig? Ook formaliteiten bij de douane en Chinese producteisen spelen een rol. KVK zet de aandachtspunten voor je op een rij.

Je Chinese zakenpartner

Wanneer je internationaal zakendoet, is vertrouwen erg belangrijk. Hoe weet je of jouw Chinese relatie betrouwbaar is? De meeste landen kennen een handelsregister. Dat zegt nog niks over de betrouwbaarheid van een bedrijf. Maar wel of een bedrijf volgens de wet staat ingeschreven en bestaansrecht heeft. In China beheert het ‘National Enterprise Credit Information Publicity System’ dit register. In dit register vind je bedrijfsinformatie zoals de bedrijfsnaam, het registratienummer en de activiteiten van de onderneming. Helaas is deze website alleen in het Chinees beschikbaar. Zoek je een geregistreerd bedrijf in Hong Kong? Kijk dan eens op de website van ‘The Cyber Search Centre of the Integrated Companies Registry Information System (ICRIS)’, de officiële website van de overheid in Hong Kong. Lukt dit niet, vraag dan het lokale ambassadenetwerk om ondersteuning.

Producteisen

China stelt hoge eisen aan producten. Bij de import in China vindt een registratie van de goederen plaats. De goederen moeten voldoen aan de Chinese normen. Voldoen de producten niet? Dan houdt de douane de zending tegen. Producten zonder CCC-markering (China Compulsory Certification) en goederencode mogen China niet in. De producteisen hangen af van het soort product dat je exporteert. China erkent geen CE-markering. De Market Access Database verstrekt informatie over productgroepen, de bijbehorende producteisen en de invoerrechten in China.

Offertes

In je offerte geef je naast de prijzen en valuta ook aan onder welke condities je levert, de betalingswijze en de geldigheidsduur van de offerte. Ook spreek je af wie het transport regelt en betaalt. Het is verstandig hiervoor de ICC Incoterms® te hanteren en te begrijpen.

Douane en expediteurs

Bij export van goederen naar China krijg je te maken met douaneformaliteiten. Denk aan de verplichte uitvoeraangifte (voor uitvoer van de goederen uit de EU). Dit hoef je niet zelf te doen. Vaak onderhoudt een vervoerder of expediteur al contacten met een douane-expediteur. De douane-expediteur maakt de douaneaangifte op. Leg bij voorkeur de verantwoordelijkheid rondom de invoerformaliteiten in China bij je Chinese klant neer. Wanneer een douane-expediteur namens jou de invoer in China verzorgt, betaal je normaal gesproken ook Chinese invoerbelastingen zoals invoerrechten en btw. Zoek ook uit welke documenten en/of certificaten bij de zending moeten om de goederen ingeklaard te krijgen.

One belt, one road (de Nieuwe Zijderoute)

Ruim 2250 jaar geleden bouwde de Chinese Han-dynastie een handelsroute vanuit de toenmalige hoofdstad Xian naar Antiochië in Zuid-Turkije. Deze route werd gebruikt voor de export van zijde en de invoer van vee, graan en nog belangrijker kennis. Het huidige China laat deze gedachte herleven met de ‘Nieuwe Zijderoute’.

De verbinding is onderdeel van het langjarige ‘Belt and Road Initiative (BRI)’ van de Chinese overheid. Met deze route ontstaat, naast lucht- en zeevervoer, via het spoor een nieuwe transportmogelijkheid tussen China en West-Europa. Vervoer via het spoor is goedkoper en groener dan luchtvervoer. Ook is dit type vervoer sneller dan zeevervoer en aantrekkelijk voor vertrekpunten en bestemmingen in het binnenland. Vooral consumentenproducten (bijvoorbeeld kleding, speelgoed en tv-schermen) en halffabricaten (denk aan auto-onderdelen) lenen zich voor de Zijderoute. Onzekerheden op dit moment zijn de beperkte spoorcapaciteit in West-Europa en de afhankelijkheid van Chinese subsidies.

Betalingsverkeer

Vooruitbetaling biedt natuurlijk de meeste zekerheid aan jou als verkoper. Mocht je Chinese zakenpartner dit een probleem vinden, dan zijn andere betalingsvormen mogelijk. Informeer altijd bij je bank naar de betalingsvorm en valuta die het beste past bij de transactie. Vraag ook waar je op moet letten als het gaat om betaalgewoonten en gedrag in China.

Oplichting en fraude

Zakendoen met landen buiten Europa, brengt meer risico’s met zich mee. Je zult niet de eerste zijn die met oplichters en fraudeurs te maken krijgt. Probeer zo veilig mogelijk zaken te doen. Controleer bijvoorbeeld of je klant echt bestaat of vraag om een (gedeeltelijke) vooruitbetaling. Op haar website beschrijft de Nederlandse Ambassade wat je moet doen bij handelsgeschillen.

Cijfers

Er zijn verschillende bronnen voor cijfers over de handel tussen Nederland en China. Welke dit zijn, lees je op de website van RVO.nl.

InfoPage