het Verenigd Koninkrijk

Praktische hulp bij Brexit-vragen

Doe je zaken met het VK of ben je dat van plan? Bereid je dan tijdig voor op de gevolgen van Brexit. Heb je daarbij hulp nodig, dan kun je terecht bij de KVK-adviseurs, het Brexitloket of je vraagt een Brexit-voucher aan voor subsidie voor deskundig advies.

Stel je vraag

Ruim 77.000 Nederlandse bedrijven krijgen te maken met Brexit. Deal or no deal. Neem contact op met een van de KVK-adviseurs als je vragen hebt over bijvoorbeeld import, export, documenten, invoerrechten, transport en toeleveranciers.

Stel een vraag online

Brexitloket

Het Brexitloket is het portaal voor ondernemers die met Brexit te maken krijgen. Het geeft antwoord op je vragen en helpt met het inventariseren van mogelijke problemen rondom Brexit. Het loket is een initiatief van de Rijksoverheid en haar uitvoerende organisaties, waaronder KVK.

het Brexitloket

Brexit-voucher

Brexit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Als je, bijvoorbeeld via een Brexit Impact Scan, deze gevolgen in kaart hebt gebracht, kun je een Brexit-voucher aanvragen. Daarmee kunt je subsidie krijgen voor deskundig advies over alternatieve markten en de gevolgen voor je onderneming. Alleen Nederlandse mkb-ondernemers met bestaande economische belangen in het Verenigd Koninkrijk kunnen zo’n vouchers aanvragen.

Brexit-voucher

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De landenoverzichten van RVO.nl helpen je om goed voorbereid aan de slag te gaan.  Met markt- en sectorinformatie, do's and don'ts and hulp bij het zoeken van een betrouwbare zakenpartner.

Landenoverzicht VK

Hulp bij Brexit

HulpBijBrexit is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en de Rijksoverheid. Deze site biedt je praktische tips om, ondanks alle onzekerheid, aan de gang te gaan met uw Brexit-voorbereiding.

HulpbijBrexit.nl

Brexit-nieuws voor ondernemers

Marco Platvoet

Als KVK-adviseur Internationaal Ondernemen help ik ondernemers kansen te benutten in het buitenland. Ik verbind en deel kennis en help je verder met mijn internationaal netwerk. Mijn specialiteit is het Verenigd Koninkrijk en Brexit.

InspiratiePage