Contacten leggen

Zoek je zakenpartners in India? Het vinden van een professionele en betrouwbare Indiase zakenpartner is lastig. Dit kost tijd en energie. Een aantal organisaties kan je hierbij ondersteunen, al dan niet tegen betaling.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Netwerk (EEN) biedt toegang tot een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen waaronder India. In de digitale databank van EEN staan profielen van Indiase ondernemers die op zoek zijn naar samenwerkingspartners. Daarnaast kun je via Enterprise Europe Network op internationale vakbeurzen deelnemen aan speciale matchmakingsbijeenkomsten. EEN ondersteunt je bij het vinden van de juiste match.

Beurzen bezoeken

Het bezoeken van een lokale vakbeurs geeft je snel inzicht in de Indiase markt. Daarbij is het fysiek dé plek om eerste contacten te leggen en een netwerk op te bouwen. Ook in India worden veel beurzen en tentoonstellingen georganiseerd. Verschillende websites, zoals Tradeindia.com bieden overzichten van beurzen. Daarnaast bieden ook internationale websites als Auma Trade Fair database of 10times overzichten. Kies ‘India’ en geef de onderwerpen aan die voor jou belangrijk zijn. Ook door deelname aan handelsmissies leg je contacten met potentiële zakenpartners.

Ondersteunende organisaties

India kent een aantal belangrijke ondersteunende organisaties. Vaak hebben deze organisaties regionale branches, soms met interne sectorale afdelingen. De belangrijkste zijn:

Ambassadenetwerk

Het Nederlands economisch netwerk in India staat ook klaar voor ondernemers. Belangrijk voordeel is dat de medewerkers de Indiase markt kennen en een lokaal netwerk hebben. Zij helpen je lokaal op weg met informatie over zakendoen in India. Bijvoorbeeld hoe je in 9 stappen zakelijk succes in India krijgt.

InfoPage