Rusland

Contacten leggen in Rusland

Zoek je zakenpartners in Rusland? Het vinden van Russische afnemers of leveranciers is lastig. Een aantal organisaties ondersteunt je hierbij, al dan niet tegen betaling.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network (EEN) biedt toegang tot een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen waaronder Rusland. In de digitale databank van EEN staan profielen van Russische bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingspartners. EEN ondersteunt je bij het vinden van de juiste match.

Adviesgesprek met RVO.nl

RVO.nl helpt bij het vinden van betrouwbare Russische zakenpartners. Je bespreekt met een adviseur van RVO.nl je wensen en doelen op de Russische markt. Aan de hand daarvan stelt RVO.nl een bedrijfsprofiel, plan van aanpak, advies of een projectplan op. Een zakenpartnerscan behoort ook tot de mogelijkheden. Het adviesgesprek is vrijblijvend en gratis.

Beurzen bezoeken

Het bezoeken van een lokale vakbeurs geeft snel inzicht in de Russische markt. Daarbij is het fysiek dé plek voor je om eerste contacten te leggen en een netwerk op te bouwen. Overzichten van Russische beurzen vind je op verschillende websites, bijvoorbeeld AUMA of Expodatabase.

Ambassadenetwerk

Nederland heeft in Rusland een ambassade en een consulaat-generaal. De medewerkers kennen de Russische markt en beschikken over een netwerk. Ook voeren zij op jouw verzoek een company check uit. Zo weet je of een Russisch bedrijf echt bestaat.

Wil je meer weten over importeren, exporteren en klanten vinden in Rusland? Alles over Rusland.
Marcel Hoebink

Als KVK-adviseur Internationaal Ondernemen help ik ondernemers bij hun importplannen. Ik ben specialist op het gebied van importregels, invoerbelastingen, incoterms en importdocumenten. Mijn kennis deel ik via KVK.nl, nieuwsbrieven en social media.

InspiratiePage