Contacten leggen

Zie je afzetmogelijkheden in Turkije en zoek je Turkse zakenpartners? Houd er dan rekening mee dat Turkije een land is van persoonlijke relaties en netwerken. Daarom is de verkoop via een lokale tussenpersoon, zoals een distributeur of handelsagent aan te raden. Zeker als je structureel zaken wilt doen.

Samenwerken met een distributeur of handelsagent

Ben je nieuw op de Turkse markt dan valt rechtstreekse verkoop vanuit Nederland niet altijd mee. Veel bedrijven kiezen daarom voor samenwerking met een lokale tussenpersoon, zoals een distributeur of handelsagent. Het voordeel van zo’n lokale partner is dat hij bekend is met de taal en cultuur van zijn land. Een Turkse distributeur koopt je goederen zelf in en verkoopt ze vervolgens door aan de klanten in zijn land. Een Turkse handelsagent legt namens jou contact met mogelijke Turkse afnemers. Hij bemiddelt alleen en koopt je goederen niet zelf in. Zie de handelsagent gemakshalve als een zelfstandige vertegenwoordiger van jouw bedrijf.

Stop tijd en energie in de samenwerking. Turken hechten veel waarde aan het opbouwen van een persoonlijke relatie. Het is belangrijk dat je lokale partner beschikt over een goed netwerk. Zo verloopt je marktentree soepeler en sneller.

Enterprise Europe Network

Gebruik het netwerk van het Enterprise Europe Network (EEN). Dit biedt je toegang tot een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen, waaronder Turkije. Zo leg je snel en eenvoudig nieuwe contacten met handelsagenten, distributeurs, producenten of partners voor technologische ontwikkeling. Voor Nederland is KVK in het netwerk actief. Bekijk snel de digitale databank of neem contact op met een adviseur.

Beursbezoek

Bezoek of neem deel aan een Turkse vakbeurs. Een beurs is bij uitstek het middel om met Turkse zakenpartners in contact te komen. Zoek je bijvoorbeeld een productiepartner? Bekijk dan ter plekke producten van standhouders en vergelijk ze op prijs en kwaliteit. Neem je zelf deel aan een beurs? Zorg dan voor een goede presentatie zodat potentiële eindgebruikers, handelsagenten en distributeurs kennis kunnen maken met je producten.

Een overzicht van de vele lokale beurzen en tentoonstellingen vind je op de website van Events Eye of via AUMA Trade Fair database. Je kunt zelfstandig beurzen bezoeken of aansluiten bij handelsmissies. Ben je niet in de gelegenheid om een bepaalde beurs te bezoeken? Beursorganisaties beschikken op hun website vaak over lijsten van standhouders (zogenaamde ‘Exhibitor lists’) die deelnemen of hebben deelgenomen aan de beurs van jouw interesse. Daarin staan ook de contactgegevens van de standhouders vermeld.

Ambassadenetwerk

Het Nederlandse ambassadenetwerk in Turkije ondersteunt je ook bij je zoektocht naar specifieke zakelijke contacten. Zij verstrekt ook informatie over kansrijke sectoren, het bestaansrecht van lokale bedrijven en beantwoordt specifieke vragen over het zakendoen in Turkije.

Toets je Turkse zakenpartner

Uiteraard wil je alleen in zee gaan met professionele en betrouwbare zakenpartners. Garanties dat je partner betrouwbaar is en blijft heb je echter niet. Wel is het mogelijk om na te gaan of een bedrijf volgens de wet staat ingeschreven en bestaansrecht heeft. In Turkije staan bedrijven ingeschreven bij de lokale Trade Registry Office van de Turkse KVK. Ga hier na of het bedrijf staat geregistreerd. Lukt dit niet, vraag dan de Nederlandse ambassade om ondersteuning. Vraag het bedrijf ook om referenties. Zoek je informatie over kredietwaardigheid? Neem dan contact op met een handelsinformatiebureau. Zij verstrekken, tegen betaling, kredietrapporten van veel binnen- en buitenlandse bedrijven.

InfoPage