Zakendoen met buitenlandse markten

Je gaat zakendoen in het buitenland? En je wilt je goed voorbereiden en geen onnodige risico’s lopen? Onze adviseurs helpen je met een deskundig en onpartijdig advies bij al jouw import- en exportplannen.

Bel gratis met een adviseur op 088 585 2222
Iedere werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat mag je verwachten?

  • onafhankelijk en persoonlijk advies;
  • gespecialiseerde en ervaren adviseurs;
  • iedere werkdag gratis bereikbaar.

Wij denken met je mee om jouw doelen te bereiken en welke mogelijkheden je hebt om de schadelast te voorkomen of te beperken. KVK is hét eerste aanspreekpunt voor informatie over internationaal zakendoen (voor export en import). Wij adviseren je ook als je kosten wilt besparen of zaken anders wilt organiseren.

Wil je persoonlijk inzicht in de mogelijkheden voor jouw eigen situatie? Als ondernemer ben je niet de enige met een internationaliseringsvraag. Duizenden ondernemers gingen je voor en hebben wij van hulp voorzien. Onze adviseurs zijn iedere werkdag gratis bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Elk land is anders

Als het om zakendoen gaat kent elk land zijn eigen regels en gebruiken. Een goede voorbereiding loont. De adviseurs van KVK delen graag hun kennis met je.
In de rubriek ‘Zakendoen met..’ vind je meer informatie over het zakendoen met een aantal buitenlandse markten.

Zakendoen met risicolanden

Ga je zakendoen met politiek-economisch instabiele regio’s dan brengt dat meer risico’s met zich mee. Deze aandachtspunten helpen je de risico’s te minimaliseren:

  • Ga na wie je toekomstige zakenpartner is. Is het bedrijf wel geregistreerd en wat is de financiële status van het bedrijf?
  • Gelden er sancties tegen het land, of tegen bepaalde personen en bedrijven in het land?
  • Vraag bij je bank naar de (on)mogelijkheden van betalingsverkeer met het betreffende land.
  • Laat je voortdurend op de hoogte stellen van wijzigingen in wet- en regelgeving op nationaal en regionaal niveau.
  • Vraag altijd naar de mogelijkheden van vooruitbetaling (indien je de verkopende partij bent). Kan dit niet, kies dan voor een andere betalingsvorm met zekerheid van betaling, zoals een letter of credit.
  • Ga na of een (export)kredietverzekering voor jou een optie is. Daarmee verzeker jij je tegen het risico dat jouw klant niet kan betalen.

Heeft deze informatie je geholpen?