Enterprise Europe Network

Bent u op zoek naar een businesspartner in het buitenland? Benieuwd naar buitenlandse bedrijven of kennisinstellingen die op zoek zijn naar uw product, dienst of kennis? Enterprise Europe Netwerk (EEN) biedt toegang tot een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen. Zo legt u snel en eenvoudig nieuwe internationale contacten. EEN is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Aanmelden is gratis. 

Digitale databank

In de digitale databank van EEN staan profielen van ondernemers die op zoek zijn naar agenten, distributeurs of productiepartners. Ook vindt u in de databank partners voor technologische ontwikkeling, licentieovereenkomsten en R&D. De databank is groot: er staan duizenden (anonieme) profielen in uit ruim 60 landen. Iedere dag worden de nieuwe samenwerkingsvoorstellen van ondernemers uit heel Europa en daarbuiten gepubliceerd. Abonneer u op de e-mail attendering en ontvang iedere twee weken de meest recente voorstellen van bedrijven in uw sector.

Bekijk hier 3 interessante uitgelichte profielen

KvK bijeenkomsten

In de KvK agenda vindt u alle bijeenkomsten en evenementen georganiseerd door de KvK en haar partners. Wel zo handig, want sommige evenementen worden op meerdere data en locaties gegeven.

Matchmaking

Via EEN kunt u op internationale vakbeurzen deelnemen aan speciale matchingsbijeenkomsten. Van tevoren geeft u aan welke bedrijven u graag wilt ontmoeten. Via de website regelt u vervolgens uw afspraken tijdens de beurs, zodat u snel en efficiënt contacten legt. Ook hier geldt dat u zowel kunt matchen met handelspartners als met partners voor technologische samenwerking.

Wat biedt EEN nog meer?

De adviseurs van EEN geven u ook advies over:

  • Marktinformatie voor handel & export.
  • Alle informatie over Europese wet- en regelgeving (waaronder CE-markering).
  • Advies en hulp bij deelname aan Europese projecten en financiering.
  • Versterken van het innovatief vermogen van uw bedrijf met behulp van de gratis "De Innovatiethermometer".

Actief in 60 landen

Het EEN netwerk is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Ruim 3000 professionals verbonden aan ruim 600 organisaties in 60 landen doen hier aan mee. Voor Nederland is de Kamer van Koophandel in het netwerk actief, samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De Kamer van Koophandel heeft een team van 24 specialisten beschikbaar die voor u internationale verbindingen leggen. Dit team is onderverdeeld in verschillende sectoren, werkt landelijk en is aangesloten bij 17 verschillende Enterprise Europe Network sectorgroepen.

Meer informatie

Op de website van Enterprise Europe Network vindt u meer informatie of neem contact op met een KvK-adviseur

.

Heeft deze informatie je geholpen?