Exportdocumenten

Hulpmiddel bij in- en uitvoer

Documenten komen goed van pas als u internationaal zakendoet. Sommige documenten moet u bij de Douane kunnen tonen als u goederen uitvoert. Zorg dat u tijdig uw documenten op orde heeft. De animatie ‘Exportdocumenten’ laat u zien waarvoor u bij de Kamer van Koophandel terecht kunt.

Kamer van Koophandel

Exportdocumenten

Meer informatie over documenten voor export vindt u op het Ondernemersplein. Weet u welke exportdocumenten u wilt aanvragen via de Kamer van Koophandel? Gaat u dan direct naar de pagina om deze aan te vragen.

Documenten aanvragen

Exportdocumenten van de KvK kunt u digitaal of per post aanvragen.

  • digitaal: exportdocumenten van de KvK kunt u digitaal aanvragen en invullen. Meer over digitaal aanvragen exportdocumenten.
  • per post: exportdocumenten kunt u per post aanvragen. Stuur uw documenten t.a.v. afdeling Exportdocumenten naar een van deze adressen.
  • aanvraagexemplaren van oorsprongsdocumenten en documenten die moeten worden gelegaliseerd, moeten zijn ondertekend door een bevoegd persoon. Indien u naast het Handelsregister iemand wilt machtigen, moet u daarvoor het machtigingsformulier gebruiken.

Overzicht van documenten

Van transport- en oorsprongsdocumenten tot administratieve soorten en vergunningen, zoals een CMR vrachtbrief en formulieren voor de Centrale Dienst voor In- en Uitvoer.
Bekijk de belangrijkste documenten bij import en export.

Ook handig:

Welke documenten heeft u nodig?

Via het landenoverzicht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u informatie over documenten u nodig heeft als u exporteert naar het buitenland.