Hulp van de overheid voor internationaal ondernemen

Naast overheidsondersteuning zoals (financiële) regelingen en subsidies is er ook hulp bij de voorbereiding van je plannen. Via haar netwerk helpt de Nederlandse overheid je op weg.

Import gerelateerde overheidshulp

De Nederlandse overheid ondersteunt jou als importeur vooral bij de voorbereiding van je plannen. Onderstaande instanties helpen je verder op weg:

Export gerelateerde overheidshulp

Er bestaan verschillende regelingen en subsidies voor het exporteren van een product of dienst. Naast hulp bij de voorbereiding van je exportplannen is er ook financiële ondersteuning. Daarnaast zijn er Europese regelingen, programma’s en subsidies. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar regelingen en subsidies bij export op Ondernemersplein.

De financiering van export of de uitbreiding en investering in het buitenland is vaak lastig. De Rijksoverheid ontwikkelde de regelhulp financiering en verzekeringen voor internationaal ondernemen. Erg handig, want zo weet je binnen 5 minuten of je in aanmerking komt voor een internationale financiering of exportverzekering.

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) krijg je toegang tot het wereldwijde buitenlandnetwerk. Dit netwerk ondersteunt je bij je eerste exportstappen en uitbreidingsplannen.

Of vraag het KVK. Wij zijn beschikbaar voor al je exportvragen. Jaarlijks beantwoorden onze KVK-adviseurs tienduizenden vragen over export. Regelmatig staan er bijeenkomsten over de belangrijkste exportlanden en regio’s op de evenementenkalender.

Heb je een specifieke vraag? Bel dan met een adviseur: 088 585 22 22.

Handige links

KVK Internationaal Ondernemen CanvasMijn idee, van droom naar werkelijkheidWaarom naar het buitenland?Kies je import- of exportlandHoe vind ik buitenlandse klanten en leveranciers?Hoe regel ik het internationale transport?Geldzaken bij internationaal ondernemen5 valkuilen bij internationaal ondernemen

Heeft deze informatie je geholpen?