Importeerwijzer

Zelf uw producten importeren uit het buitenland? Dan heeft u vast veel vragen. Strategische vragen zoals ‘Is mijn interne organisatie klaar om te importeren?’ en ‘Hoe vind ik een buitenlandse leverancier?’ Maar ook praktische vragen als ‘Welk land is het meest geschikt?’ en ‘Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?’ zijn van belang.

De Importeerwijzer is door de Kamer van Koophandel ontwikkeld om u te helpen antwoord te krijgen op deze vragen. Via de links vindt u meer informatie om uw importavontuur gestructureerd vorm te geven.

Hoe helpt deze wijzer u?

De importeerwijzer is ingedeeld in 3 categorieën: ontdekken, ontwikkelen en organiseren. Afhankelijk van de fase waarin uw importplannen zich bevinden leest u over één of meerdere onderwerpen.

1. Ontdekken

Deze fase begint met het verkennen waarom u wilt importeren en waar vandaan. En of het een kansrijk product is. U staat stil bij de volgende vragen:

2. Ontwikkelen

U heeft een product en een leverancier gekozen. Maar welke regels gelden er bij import? Is uw bedrijf er klaar voor of zijn interne aanpassingen nodig? Gebruik het importplan om alles op een rijtje te krijgen.

3. Organiseren

Tenslotte regelt u de praktische kant van het importeren. U ziet dat het product aansluit bij de behoefte van de markt. En nu moet u het product hier zien te krijgen. Van transport tot eventuele douaneformulieren. Van verzekeringen tot belastingen. Allemaal zaken die vaak verschillen per land en cruciaal zijn bij import. Het is belangrijk om vanaf het begin alle informatie gericht op uw importland helder op uw netvlies te krijgen. Aandachtspunten zijn dan:

Importeerwijzer

Download de Importeerwijzer en kom geen verrassingen tegen tijdens uw zoektocht naar importmogelijkheden voor uw bedrijf.

Download de Importeerwijzer

Heeft deze informatie je geholpen?