Starten met importeren

U wilt uw grenzen verleggen en starten met importeren? Dan is het goed om te weten dat u als ondernemer aan diverse nationale én internationale regels moet voldoen. Of het nu gaat om importeren van goederen uit landen binnen of buiten de Europese Unie (EU). Of om het importeren van diensten. De KvK helpt importerende ondernemers met de eerste stappen over de grens.

Importeren uit een EU land

Goederen importeren

In de Europese Unie (EU) is er vrij verkeer van goederen. Dit betekent dat u geen invoerrechten hoeft te betalen. U betaalt meestal wel btw in Nederland. Soms betaalt u ook accijns of belastingen. Check altijd de producteisen binnen de EU als u gaat importeren. En ga na of er in Nederland nog speciale eisen gelden voor uw product. Meer over Goederen importeren uit een EU land.

Diensten importeren

In de Europese Unie (EU) is er vrij verkeer van diensten en van personen. Dat betekent dat u niet te maken krijgt met de Douane als u een intracommunautaire dienst importeert. De kans is groot dat de dienstverlener de btw naar u gaat verleggen. Als iemand de dienst komt uitvoeren, check dan of die persoon bij u in loondienst komt. En of hij de juiste vergunningen en diploma's heeft. Meer over Diensten importeren uit een EU-land.

Importeren uit een land buiten de EU

Goederen importeren

Bij het importeren van goederen uit een land buiten de Europese Unie (EU) komt veel kijken. Zo moet u aangifte doen bij de Douane en invoerrechten betalen. Ook betaalt u btw. Check ook altijd aan welke regels en eisen uw product moet voldoen. Meer over Goederen importeren uit een land buiten de EU

Diensten importeren

U importeert een dienst uit een land buiten de Europese Unie (EU). De kans is groot dat u de btw over deze dienst moet opgeven in uw btw-aangifte. Als iemand de dienst uitvoert, checkt u of die persoon bij u in dienst komt. Meer over Diensten importeren uit een land buiten de EU

Heeft deze informatie je geholpen?