KVK Online publicaties

Je wil snel relevante, complete en betrouwbare informatie. Onze gratis online publicaties bieden precies wat je zoekt. Praktische tips, voorbeelden van ondernemers en zinvolle kennis hebben we bij elkaar gebundeld. En dat over de belangrijkste onderwerpen die bij ondernemers leven.

KVK Startersmagazine

Alle startersinformatie op een rij voor jou, met informatie over acquisitie, online marketing, financiering, uurtarief, administratie, verzekeringen, belastingen en wetten en regels. Het magazine staat boordevol tips, voorbeelden en handige links. Inclusief een checklist om te controleren of je overal aan gedacht hebt.
Lees het e-magazine

KVK Geldboek

Het KVK Geldboek voor ondernemers helpt (startende) ondernemers op weg om de financiële zaken van hun onderneming te organiseren. Van begrotingen maken tot belastingaangifte, van financiering vinden tot financiële risico's beperken.

Download het Geldboek

KVK Klantgericht ondernemen: de klant centraal op 7 manieren

Klantgericht ondernemen. Wat is dat? Waar begin je en wat ga je doen? Waar kun jij jezelf nog verbeteren? Dit e-book helpt je op weg met concrete informatie, tips en praktijkvoorbeelden.

Lees het e-book

KVK Innovatiemodellen: theorie voor de praktijk

In dit e-book staan handvatten om beter onderbouwd klantgericht te ondernemen. 10 mogelijke modellen, van heel basic tot meer uitgebreid, waarmee iedere ondernemer aan de slag kan.
Lees het e-book

KVK Duurzaam vooruit met jouw bedrijf

Duurzaam ondernemen past bij de uitdagingen van nu én van de toekomst. Bespaar geld door beter om te gaan met energie en materialen. Onderscheid je in de markt én win betekenis voor je klanten en de maatschappij. Dit e-book biedt je informatie, een stappenplan en praktijkvoorbeelden.
Lees het e-book

KVK Kansenkompas: duurzaam vooruit met jouw bedrijf

In het kansenkompas staan 34 inspirerende ondernemersvoorbeelden. Gericht op 4 verschillende duurzame koersen die je kunt varen: duurzame producten, duurzame processen, duurzame ketens en vermarkten van duurzaamheid.
Download het kansenkompas

KVK Productontwikkeling: van idee naar realisatie

Een nieuw product ontwikkelen: veel ondernemers willen hiermee aan de slag. Maar hoe maak je van een briljant idee een succesvol product of dienst? Dit e-book gaat in op belangrijke fases van productontwikkeling en voorziet je van handige tips en leerzame praktijkverhalen. Met onderwerpen als hoe houd ik grip op het proces en welke mogelijkheden biedt productbescherming mij.
Lees het e-book

KVK Samenwerken, pak het goed aan

Ondernemers die samenwerken delen kosten, halen grotere opdrachten binnen en leren veel van elkaar. Geen wonder dat samenwerken tussen bedrijven zo populair is. Je leest er alles over in het KVK e-book ‘Samenwerken, pak het goed aan!’
Lees het e-book

KVK Boost je business met data

Met (big) data bedien je klanten beter, ontwikkel je betere producten en diensten, optimaliseer je bedrijfsprocessen en heb je meer inzicht in de markt. Dit e-book helpt je op weg met een stappenplan en praktijkvoorbeelden.
Lees het e-book

KVK Businesskansen met IoT

De ontwikkeling dat steeds meer apparaten slim worden en via internet verbonden zijn, noemen we het Internet of Things (IoT). Bekijk wat deze ontwikkeling voor jouw bedrijf kan betekenen en ga aan de slag. Het e-book geeft je concrete informatie, een stappenplan en veel praktijkvoorbeelden.
Lees het e-book

KVK Kansenkompas: businesskansen met data en IoT

In dit kansenkompas staan 27 inspirerende ondernemersvoorbeelden. Deze zijn gericht op 4 verschillende richtingen waar kansen liggen met data en IoT: Slimme producten ontwikkelen, processen efficiënter maken, beter inspelen op klantwensen en positief bijdragen aan de maatschappij.
Download het kansenkompas

KVK Gids voor bedrijfsverkoop

Je bedrijf verkopen en overdragen aan een ander, is een ingrijpende beslissing. Het raakt jou, je personeel en soms ook je familie. Het hele proces kan wel een paar jaar in beslag nemen. In de KVK Gids voor bedrijfsverkoop vind je de belangrijkste stappen; van oriëntatie op de verkoop tot de waardebepaling.

Download de gids

E-book KVK Digitaal Ondernemen

Bijblijven of voorop lopen? Digitalisering is noodzakelijk. Dit e-book laat zien hoe digitalisering kansen biedt om je bedrijfsvoering te verbeteren, je klanten beter te bereiken en nieuwe producten en diensten aan te bieden.
Bekijk het e-book