Fraude voorkomen

Als ondernemer heeft u duidelijk uw doelen voor ogen: u streeft winstgevendheid na, wilt tevreden klanten en succesvolle samenwerking met uw partners. Er kleven echter ook risico’s aan het ondernemerschap. Wist u bijvoorbeeld dat bijna 40% van de MKB'ers het afgelopen jaar slachtoffer is geworden van digitale fraude? Neem daarom tijdig de juiste maatregelen tegen misleiding, fraude, afpersing en cybercrime.

Structurele aandacht

De meeste MKB'ers doen wel iets aan fraude- en criminaliteitspreventie. Iedereen heeft een goed slot op de voordeur, laat de klant vooruit betalen of besteedt veel tijd en energie aan een goede vertrouwensband met leveranciers. Geef ook structureel aandacht aan fraudepreventie.

Controleer met wie u zaken doet als u een samenwerkingsovereenkomst aan gaat, check met het Handelsregister en maak voor uw bedrijf cybersecuritybeleid. Wacht niet totdat u met een serieus geval van oplichting, een cyberaanval of diefstal geconfronteerd wordt. Check met welke tips en maatregelen u eenvoudig fraude voorkomt.

Meer informatie

Onderzoek Preventie door het MKB tegen digitale fraude (KvK, 2017)