MKB

Gespot! Nieuws voor mkb'ers

  • Nieuws
  • 12 jul 2019
  • 3 min lezen
De belangrijkste nieuwtjes voor jou als mkb'er.

Keurmerk verbetert financieringsadvies mkb

9 juli 2019 - Uit een verkennend onderzoek van Stichting MKB Financiering komt een keurmerk voor financieringsadviseurs naar voren, meldt Accountant.nl. Mogelijk is dit de aanzet voor een beroepsgroep van financieringsadviseurs. De vele veranderingen in het financieringslandschap was de reden voor het onderzoek. Mkb-financieringsadviseurs, ondernemers, opleiders en financiers zien zowel een keurmerk als een beroepsgroep wel zitten. Toezichthouders vinden de markt rijp voor een keurmerk voor mkb-financieringsadviseurs. Kwalitatief onderscheiden richting ondernemers en financiers is hierbij het uitgangspunt.

Toezicht en gedragscodes mkb-financiering

Omzetstijging detailhandel in eerste kwartaal

5 juni 2019 - In het eerste kwartaal van 2019 was de detailhandelsomzet 3,4 procent hoger dan een jaar hiervoor, aldus het CBS. De hogere omzet was vooral te vinden bij branches die een relatie hebben met de woningmarkt, zoals doe-het-zelf en de meubelbranche. Kledingzaken en speelgoedzaken draaiden juist een nagatieve omzet.

Conjunctuurenquête Nederland

Voldoen aan AVG blijkt problematisch

23 mei 2019 - Veel bedrijven hebben een jaar na invoering van de AVG de uitvoering ervan nog niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging DDMA. Zo sluiten slechts drie op de tien organisaties een overeenkomst af met hun samenwerkingspartners over gegevensverwerking. Ook een register waarin bedrijven bijhouden welke persoonsgegevens zij verwerken ontbreekt bij meer dan de helft van de bedrijven. Dat meldt Accountant.nl. Voldoen aan de AVG kost meer tijd en geld dan vooraf verwacht.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Check of jouw bedrijf Windows Server 2008 gebruikt

22 mei 2019 - Bedrijfsinformatie die op een server met Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2 staat, loopt gevaar na 14 januari 2020. Het onderhoud van de software loopt dan af en je krijgt geen beveiligingsupdates meer. Daardoor ben je makkelijker te hacken, waarschuwt forallit.nl in een blog. Bereid je bedrijf daarom tijdig voor op een overstap en blijf AVG-proof.

Tips voor een digitaal veiliger bedrijf

FinTech neemt binnen vijf jaar plek banken in

7 mei 2019 - Eenderde van de mkb-ondernemers denkt dat FinTech-ondernemingen binnen vijf jaar de positie van banken hebben overgenomen. Dit is de uitkomst van recent onderzoek van mkb-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse ondernemers (www.deondernemer.nl). De meerderheid van de ondervraagden vindt dat traditionele banken de afgelopen vijf jaar te weinig hebben gedaan aan innovatie op het gebied van bedrijfsfinanciering.

Fintech: kansen voor het mkb

Blijf uit de greep van criminelen

4 mei 2019 - De burgemeester van Oss geeft in het Financieele Dagblad vijf tips om uit de "klauwen te blijven van de criminaliteit". Legale ondernemingen worden verleid, onder druk gezet of geïntimideerd om mee te werken aan criminele activiteiten. "Doe je een toezegging, dan kom je er bijna niet meer los van. Je leven wordt erdoor beheerst", stelt Wobine Buijs.

Voorkom crimineel gebruik van je bedrijfspand
InspiratiePage