Jaarrekeningen geven financieel inzicht

Sta je op het punt om een overeenkomst te sluiten met je zakenpartner? Check dan de financiële positie van de onderneming. Hiermee voorkom je vervelende verrassingen. Inzage in de jaar- en resultatenrekening van nieuwe klanten is natuurlijk ook interessant. Gebruik daarvoor de jaarrekeningen die bedrijven bij KVK deponeren. De jaarrekeningen geven je een indicatie van de financiële gesteldheid van je zakenpartners. Ze zijn een bron om debiteurenrisico’s in te schatten.

Jaarrekening deponeren

Veel bedrijven moeten hun jaarrekening deponeren bij KVK. Deze verplichting geldt voor bedrijven met de rechtsvorm bv, nv en coöperatie. Voor eenmanszaken geldt deze verplichting niet.

Jaarrekening opvragen

Je vraagt een gedeponeerde jaarrekening eenvoudig online bij ons aan. Hier vind je ook meer informatie over de beschikbare varianten van jaarrekeningen, de gegevens die je ontvangt en de kosten.

Weten met wie je zakendoet

Naast jaarrekeningen zijn er bij KVK ook andere bedrijfsgegevens opvraagbaar. Zo kun je ieder moment van de dag controleren met wie je zaken doet. Alle bedrijven, ondernemingen en rechtsvormen staan in ons Handelsregister. Dit is in Nederland ingericht om de rechtsgeldigheid in het economisch verkeer te waarborgen. Via de zoekfunctie vraag je heel makkelijk informatie op over bedrijven. Wij geven je ook toegang tot buitenlandse handelsregisters.

Heb je vragen?

Bekijk voor veelgestelde vragen en hulp bij specifieke onderwerpen de Service en Contactpagina. Of neem telefonisch contact met ons op: 088 585 1 585. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

Meer over geldzaken en veilig zakendoen

Geldboek voor ondernemersBestel een bedrijfsprofielVoorkom fraude en misleiding

InfoPage